[FOTO/VIDEO] U veseloj i raspjevanoj atmosferi Josip Petrlić Pjer i orehovečki osnovnoškolci promovirali knjigu “Vlakić i Ana idu u Sveti Petar Orehovec”

27. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] U veseloj i raspjevanoj atmosferi Josip Petrlić Pjer i orehovečki osnovnoškolci promovirali knjigu “Vlakić i Ana idu u Sveti Petar Orehovec”


U knjižnici OŠ Sveti Petar Orehovec u isoimenom mjestu danas je održana promocija knjige križevačkog pjesnika i pisca Josipa Petrlića Pjera “Vlakić i Ana idu u Sveti Petar Orehovec”. Promocija je održana u prvom duhu kojega ima Pjer – red ozbiljnosti, dva reda smijeha i bezbroj redaka veselja.

Učenici su uživali u duhovitim dosjetkama razigranog i šaljivog Pjera, koji je maksimalno animiraju djecu, a koja su to rado prihvatila. Međutim, bio je potreban i red ozbiljnosti. Ravnatelj škole Stjepan Lučki nije skrivao zadovoljstvo što se Sveti Petar Orehovec kao takav našao na i u  koricama jedne knjige. -Zahvaljujem Pjeru što se odvažio na jedan takav čin kao i Općini Sveti Petar Orehovec i načelniku Franji Poljaku, koji su financijski pomogli da se knjiga izda. -kazao je Lučki.

Lektorice knjige su Mirjana Škvorc i Brankica Bukal, a potonja je sudjelovala na današnjoj promociji. Lektorica Bukal također se zahvalila Pjeru što je odabrao Sveti Petar Orehovec kao mjesto radnje svoje knjige. -Objeručki sam prihvatila suradnju s gospodinom Pjerom. Učenici vole čitati, suprotno nekim mišljenjima, ali vole čitati knjige koje su im bliske i u kojima se mogu poistovjetiti. Vjerujem da su se naši učenici poistovjetili s djevojčicom Anom, jer i ona je bila povremeno izgubljena, tužna i nije znala što dalje, ali je vrlo brzo naučila da moramo vjerovati u sebe, jer pomažući sebi, pomažemo drugima. -kazala je, između ostalog, Brankica Bukal kazavši kako je prvu recenziju knjizi dala njezina kćer, koja je rekla da je knjiga odlična.

Pjer je uvodno kazao kako je ideja na početku bila vezana uz Dubravu i tamošnji vrtić. Međutim, priča se tamo nije realizirala i tako je vlakić došao u Sveti Petar Orehovec. Zanimljivo je da je knjiga u užem izboru i za nagradu “Grigor Vitez”, a specifičnost ove knjige je što su ilustratori knjige sama djeca uz nastavnicu Tijanu Mamić. -Uživao sam raditi na ovoj knjizi i s vama djeco kao ilustratorima, ali i sa ostalim suradnicima, koji su pomogli da se ona realizira. Hvala načelniku Franji Poljaku na pomoći bez koje ove knjige možda ne bi ni bilo. -kazao je Pjer.

Knjiga “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec” je dio Pjerove “Križevačke književne trilogije” za djecu u kojoj osim ove knjige su i “Štatutko i Marcel Kiepach” te “Princeza Hedy” .

Donosimo djelić vesele atmosfere u videu i galeriji fotografija.

 

Facebook Comments