[FOTO/VIDEO] U prepunom domu održana godišnja skupština DVD-a Gregurovec

26. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] U prepunom domu održana godišnja skupština DVD-a Gregurovec


Dobrovoljno vatrogasno društvo Gregurovec održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili predsjednik VZ Općine Sveti Petar Orehovec i zamjenik načelnika Općine Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja, zapovjednik VZ Općine Sveti Petar Orehovec Antonio Šantić, predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus, općinski načelnik Franjo Poljak, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Slavko Gotić, predstavnici pokrovitelja i sponzora, vatrogasci iz Slovenije, Potkalnički konjari i brojni prijatelji DVD-a Gregurovec.

Predsjednik DVD-a Gregurovec Josip Ruganec otvorio je skupštinu i predao vođenje skupštine radnom predsjedništvu.

Petra Ruganec podnijela je izvješće o radu Upravnog odbora. – Društvo broji 62 člana, 26 aktivnih, 1 rezervni, 3 počasna, 18 žena, 5 mladeži i 9 članova podmlatka – istaknula je Petra Ruganec i dodala kako je održano 8 sastanaka Upravnog odbora, 10 zajedničkih sastanaka, brojne radne akcije i kako su ostvareni sjajni rezultati na vatrogasnim natjecanjima.

-Plasirali smo se na državno natjecanje, a za odlične rezultate Općina nam je darivala izlet u Mađarsku – kazala je.

Mateja Ruganec podnijela je izvješće Nadzornog odbora i napomenula kako je poslovanje uredno, a Denis Ruganec podnio je izvješće verifikacijske komisije.

Plan rada i financijski plan za 2019. godinu podnijela je Mateja Ruganec koja je istaknula vrlo dobro financijsko stanje Društva koje iznosi preko 50 tisuća kuna. Sva izvješća su usvojena jednoglasno.

Pozdravnim riječima obratio se predsjednik VZ Općine Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja koji je  izrazio zadovoljstvo aktivnostima DVD-a Gregurovec.

-Društvo je na vrhu našeg VZO-a, odlična postignuća na natjecanjima i u radu. Idemo na državno natjecanje i nadam se da budemo uspješni i da ćemo slaviti nova postignuća – poručio je i dodao kako ga veseli ambiciozan plan rada.

Zapovjednik Antonio Šantić rekao je kako je Društvo djelovalo preventivno i natjecateljski. – Sve pohvale i što bolji plasman na državnom natjecanju – poručio je Šantić.

Ivan Mužić pozdravne riječi uputio je ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca. – Čestitam natjecateljima na rezultatima i neka budu najbolji i na državnom natjecanju. Pohvaljujem Općinu na izdašnim sredstvima – zaključio je Mužić.

Lijepe riječi uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus, kao i općinski načelnik Franjo Poljak.

Matus je izrazio zadovoljstvo što vidi veliki broj članova i veliki broj mladih. – DVD Gregurovec nosi ugled u vatrogastvu i čestitam novim članovima i svima koji su primili priznanja i uvjerenja- kazao je.

-DVD Gregurovec je jedno od najboljih općinskih društava i prvi održavate godišnju skupštinu – rekao je Poljak i pohvalio rezultate na vatrogasnim natjecanjima.

-Organizirali smo nekoliko zajedničkih aktivnosti i sve vaše aktivnosti su na korist cijele općine. Nije bilo puno intervencija i to je rezultat dobre preventive. Treba čestitati na natjecanjima od općinskog do županijskih natjecanja. Izletom u Mađarsku smo dali zahvalu vašim rezultatima- rekao je Poljak i osvrnuo se na financije.

-Unazad tri godine znatno smo povećali sredstva za vatrogastvo. Izdvajamo pojačano za opremanje DVD-ova i za uređenje vatrogasnih domova. Izdvojili smo oko 700 tisuća kuna i DVD-ovi se i dalje trebaju opremati i pobrinut ćemo se da domovi budu uređeni i da ti prostori budu kvalitetni – istaknuo je Poljak i napomenuo kako u budućnosti treba raditi na demografiji.

Dodijeljene su diplome, priznanja, uvjerenja o osposobljenosti te zahvalnice sponzorima, a druženje je nastavljeno uz domjenak, pjesmu i ples.