[FOTO/VIDEO] U prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci predstavljena monografija “Zoran Homen – pola stoljeća slikarstva”

28. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO/VIDEO] U prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci predstavljena monografija “Zoran Homen – pola stoljeća slikarstva”


U četvrtak je u Multimedijskoj dvorani križevačke Gradske knjižnice predstavljena likovna monografija ‘Zoran Homen – pola stoljeća slikarstva’. Projekt je to izdavačke kuće Meridijani iz Samobora, a urednik je Dragutin Feletar. Knjiga predstavlja mali izbor iz bogatog Homenovog slikarskog opusa nastalog tokom proteklih pola stoljeća, a njegov slikarski opus pokriva najrazličitije sadržaje, od portreta i religioznog slikarstva do krajolika. Ipak, dominiraju mrtve prirode intimnog, često metafizičkog ugođaja. Prepoznatljiv je njegov hiperrealistički likovni rukopis, kojega već godinama uspješno poučava u likovnim školama koje drži u Križevcima i drugdje.

Pred prepunom multimedijskom dvoranom, o Homenovom radu i o predstavljanoj knjizi govorili su Tea Hatadi, Dragutin Feletar, Vjekoslav Prvčić,Stanko Špoljarić, a na kraju okupljenima se obratio, vidno dirnut, i sam Homen. U malom glazbenom dijelu programa sudjelovali su Stjepan i Ana Fortuna, a kroz program je vodio Petar Feletar.

Zdenko Balog/prigorski.hr