U područnoj školi Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci u Osijeku Vojakovačkom s radom će uskoro započeti vježbaonica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predstojnica katedre za metodike na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Martina Kolar Billege potvrdila nam je kako se u Osijeku Vojakovačkom otvara nova vježbaonica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

-Nije često moguće vidjeti učiteljski entuzijazam. Ne otvaramo vježbaonicu samo zbog entuzijazma, nego nas je potaknulo da uočimo metodičke podvige koje učitelj Tihomir ovdje živi, a mi studente na fakultetu tome poučavamo. Danas je rijetkost vidjeti kombinirane odjele i velika je čast da će naši studenti moći u praksi upoznati s čime će se neki od njih u svom profesionalnom radu i susresti.

Želimo dovesti grupu studenata koji će promatrati nastavu i vidjeti mogućnosti i dobrobiti u kombiniranom  odjelu, gdje zajedno žive učitelj i učenici od prvog do četvrtog razreda. Učitelja Tihomira Plešu znam puno godina i surađujemo kroz Udrugu pedagoški hrvatski zbor. To je najstarija učiteljska udruga u Hrvatskoj – poručila je i školi poklonila monografiju Učiteljskog fakulteta.

Učitelj Tihomir Pleše rekao je kako je sretan da će budući učitelji i buduće mlade generacije prije početka rada vidjeti što ih čeka na terenu. U Osijeku Vojakovačkom imamo sedmero učenika – kazao je Pleše.

Ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Tomislav Bogdanović uvodno je čestitao učitelju na dobivenoj tituli izvrsni savjetnik. -Rad u ovoj školi ne može se s ničim usporediti, a sve funkcionira na izvrstan način. Čestitam učitelju i spremačici, ali i svim roditeljima. Obrazovanje svi učenici dobivaju, bez obzira što nisu u matičnoj školi. Područne škole trebale bi opstati bez obzira na financijsku održivost. Hvala i Učiteljskom fakultetu i nadam se da će suradnja biti duga i uspješna – poručio je ravnatelj.

Događaju je nazočio i gradski pročelnik Sandro Novosel.

skola1 skola2 skola3 skola4 skola5 skola6 skola7 skola8 skola9 skola10 skola11 skola12 skola13 skola14 skola15 skola16 skola17 skola18 skola19 skola20 skola21 skola22 skola23 skola24