[FOTO/VIDEO] U ‘Kući ideja’ u Svetom Petru Orehovcu zamirisalo po zaboravljenim specijalitetima

11. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] U ‘Kući ideja’ u Svetom Petru Orehovcu zamirisalo po zaboravljenim specijalitetima

Foto: Zdenko Balog


U Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu kroz projekt “Kuća ideja – prostor zajedništva”, održan je Folklorni festival tradicionalnih i zaboravljenih jela Kalničkog prigorja.

Članice i članovi KUD-a Prigorec godinama vrijedno sakupljaju i čuvaju recepte koji se generacijama prenose s koljena na koljeno. Jela koja su bila na stolovima naših baka i djedova, pripremale su vrijedne ruke KUD-ašica, s ciljem promocije starinskih jela s područja Općine Sveti Petar Orehovec.

O cijelome postupku pripreme jela i delicija snima se i turistički film, u sklopu kojeg će se prezentirati narodna nošnja i običaji s područja Općine Sveti Petar Orehovec, s ciljem da se pridonese održanju domaćeg gastro-identiteta. Bili smo večeras na mjestu događaja, ponešto kušali i kao i uvijek zabilježili djelić ugođaja.

gastro-prigorje-01 gastro-prigorje-02 gastro-prigorje-04 gastro-prigorje-05 gastro-prigorje-06 gastro-prigorje-07 gastro-prigorje-08 gastro-prigorje-09 gastro-prigorje-10 gastro-prigorje-11