Danas je u prostorijama Kulturnog centra u Dubravi održana šesta sjednica dubravskog predstavničkog tijela.

Saborski zastupnik i općinski načelnik Tomislav Okroša izrazio je zadovoljstvo što je svih osam točaka dnevnog reda usvojeno jednoglasno. -Posebno bih naglasio točku o osnivanju komunalnog poduzeća, trgovačkog društva Dombra 1094. Općina Dubrava će od 1. siječnja 2022. godine prvi puta imati vlastito komunalno poduzeće.

vijece dubrava10

Vijećnici su donijeli odluku da će direktor poduzeća biti Ante Grizelj – rekao je Okroša i dodao kako će komunalno poduzeće raditi sve djelatnosti vezane za pogrebe i pogrebnu opremu. -Općina Dubrava pod svojom ingerencijom ima sedam groblja i želimo da većina tog novca ostane na općinskom području. Održavanje nerazvrstanih cesta će biti s novim strojevima, a naravno tu su i uslužne djelatnosti – kazao je Okroša i istaknuo kako u EU postoje natječaji za ove djelatnosti na koje planiraju aplicirati u financijskoj perspektivi 2022.-2027.

Okroša je napomenuo kako će božićnice i ove godine dobiti umirovljenici i nezaposleni. – Nastavljamo s odlukom da 150 kuna budu isplaćena božićnica umirovljenicima, nezaposlenima i osobama koje su prijavljene u Centar za socijalnu skrb. Umirovljenici s primanjima većim od 2000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 100 kuna. Nije puno, ali mnoge će razveseliti, a isplata će ići putem Hrvatske pošte na adresu.

Donijeli smo i odluku o božićnici za srednjoškolce u iznosu od 500 kuna. Znam kako je skupo imati školarca i roditeljima će ovo malo olakšati, ali i razveseliti srednjoškolce – poručio je Okroša i dodao kako na općinskom području ima oko 1400 umirovljenika i više od 200 srednjoškolaca.

Pogledajte video.

vijece dubrava vijece dubrava2 vijece dubrava3 vijece dubrava4 vijece dubrava5 vijece dubrava6