Završetkom radova na jednom od najprepoznatljivijih simbola Podravke i Koprivnice završena je i prva faza investicijskog ciklusa koja je uključivala znatna ulaganja u energetsku učinkovitost te klimatizaciju proizvodnih pogona, čime su se značajno poboljšali radni uvjeti u tvornicama.

Svečano obilježavanje završetka obnove Podravkinog sjedišta u Koprivnici održano je u srijedu. Također, prigoda je svečano upriličena i otkrivanjem nove skulpture „Začin života“ akademskog kipara Nikole Vudraga.

Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici iz poslovnog, političkog i akademskog života, kao i sâmi zaposlenici Podravke. Među gostima su se našli koprivničko-križevački župan Darko Koren, koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec te predsjednik NO Radnika Darko Jambreković, predsjednik koprivničko-križevačke gospodarske komore Krunoslav Vitelj te brojni drugi.

podravka (26)

Okupljenima se prigodnim riječima i pozdravima obratila Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke rekavši kako je iznimno ponosna na rad koji su izvođač radova, nadzornici i svi ostali uključeni u projekt obnove odradili.

podravka (12)

– Ovo je trajalo nešto više od godinu i pol dana i bilo je mnogo situacija koje su se neplanirano pojavile, ali koje su uspješno savladane pa je time ova obnova dodatni uspjeh svih uključenih. Nakon 20 godina razgovaranja i promišljanja o obnovi odlučili smo krenuti s radovima jer smo znali što želimo i kuda želimo ići. Osigurali smo za 570 zaposlenika koji rade u ovoj zgradi uvjete rada koji su na razini ili bolji od naših svjetskih konkurenata – kazala je.

DSC_7049

– Jedina smo prava mutinacionalna kompanija u Hrvatskoj i kao takvi na više od 50 svjetskih tržišta borimo se s nekim od najvećih kompanija u branši, no važno je zapamtiti da nema nikakvog razloga da mi ovdje u Koprivnici mislimo da ne može jednako ili još i bolje – poručila je.

Naime, Podravkina poslovna zgrada sagrađena je 1979. godine te praktički pune 42 godine nije obnavljana. Ovim je projekt rekonstrukcije, koji se planira već dugi niz godina, dovršen, a obuhvaća poslovnu zgradu sedmerokatnice, restoran, parkiralište i pripadajući okoliš.

podravka (6)

Također, prigodno je predstavljeno novo umjetničko djelo, rad akademskog kipara Nikole Vudraga kao i spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata zaposlenicima Podravke.

podravka (20)podravka prostori (3) podravka prostori (4) podravka prostori (5) podravka prostori (6) podravka prostori (7) podravka prostori (8) podravka prostori (1) podravka prostori (2) podravka prostor (2) podravka (33) podravka (34) podravka (35) podravka (36) podravka (37) podravka (38) podravka (39) podravka (40) podravka (41) podravka (42) podravka (43) podravka (44) podravka (14) podravka (15) podravka (16) podravka (17) podravka (19) podravka (20) podravka (21) podravka (22) podravka (24) podravka (25) podravka (28) podravka (29) podravka (30) podravka (31) podravka (32) podravka (13) podravka (1) podravka (2) podravka (3) podravka (4) podravka (5) podravka (8) podravka (9) podravka (11) podravka (10) podravka (7)