Danas je u prostoru Općine Sveti Petar Orehovec potpisan ugovor o suradnji između Općine i Županijske uprave za ceste za obnovu i proširenje kolnika javne ceste  Donji Fodrovec – Kusijevec u dužini od 1360 m te modernizaciji kolnika javne ceste oznake LC 26049, nemodernizirana dionica u dužini od 740 m.

U videu možete pogledati obilazak ceste.

Općinski načelnik Franjo Poljak istaknuo je zadovoljstvo oko suradnji sa ŽUC-om i konstatirao kako su zajedničkim angažmanom u posljednje tri godine završena tri projekta tj. treći kreće u provedbu. -Radi se o dionici Bočkovec – Piškovec u vrijednosti 580 tisuća kuna, Vukovec – Riječko Bogačevo gdje je investicija bila preko milijun kuna, a sada će se modernizirati naše dvije ceste, čija je investicija preko 2 milijuna kuna, a Općina participira sa 650 tisuća kuna. -pojasnio je Poljak dodavši kako neke stvari ne bi bile moguće da nema odluke Vlade o financiranju lokalne samouprave, a Općina je u prošloj godini uprihodovala oko 6 milijuna kuna.

Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić potvrdio je dobru suradnju s Općinom. -Po prihodu po kilometru ceste naša Uprava je petnaesta u državi. Jedinice lokalne samouprave koje prepoznaju važnost suradnje su nam jako bitni i jako su dobrodošli i lakše donosimo odluke o ulaganju. -istaknuo je Guzalić.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren rekao je da je ovo način na koji se može podići standard prometnica u Županiji. Svečanom potpisivanju ugovora o suradnji prisustvovali su dožupan Darko Sobota, zamjenik općinskog načelnika Dragutin Hendelja i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus.