Godinama smo pisali o cesti Erdovec – Lemeš koja je napokon došla na red za asfaltiranje. Ugovor je potpisan i do kraja ljeta ova dionica bi trebala realizirana. Razgovarali smo sa zadovoljnim predsjednicima mjesnih odbora, županijskim vijećnikom i koordinatorom Grada Križevaca za mjesne odbore o dugoočekivanoj realizaciji ceste.

Predsjednik mjesnog odbora Erdovec Dražen Harča uvodno je zahvalio čelnim ljudima Grada Križevaca. – Zahvalio bi dobrim ljudima koji surađuju s nama jako dobro, a ovu cestu čekamo desetljećima. Mario Rajn i Mario Martinčević su potegnuli problematiku te ceste i puno im hvala. Cesta nije važna samo za križevački kraj, već mi graničimo i s općinom Sveti Petra Orehovec. Ta cesta je žila kucavica prema Lemešu i Vrbovcu i asfaltiranjem nećemo morati ići preko Križevaca. Dugo smo cestu čekali i hvala Bogu da bude napokon realizirana – poručio je Harča.

DSC_5198

Predsjednik Mjesnog odbora Veliki Raven Daniel Srečec zahvalio je Gradu i ŽUC-u na cesti između Erdovca i Lemeša koja je važna za dva mjesta. – Cesta ima puno veće značenje jer spaja potkalnički kraj i južno Prigorje. Nadam se da će cesta biti prometno regulirana i da neće biti nezgoda, jer prolazi kroz sela. Lemeš dobiva novi put do Križevaca i cestu do groblja – kazao je Srečec.

Bivši križevački gradski vijećnik, danas županijski vijećnik Dubravko Picig rekao je kako su dolaskom nove vlasti u Križevcima 2017. godine imali tri cilja u Erdovcu. – Prvi zadatak nam je bio urediti vatrogasni dom, vodovod kroz selo do svake kuće i asfaltirati cestu između Lemeša i Erdovca. Vatrogasni dom uređujemo i do sada je uloženo oko 300 tisuća kuna. Zajedno s Gradom voda je stigla do svake kuće i tu je uloženo oko 650 tisuća kuna, a budući da smo i važan čimbenik u županiji, kroz program ŽUC-a asfaltirat ćemo gotovo 2 kilometra ceste. Podlogu financira Grad, a asfalt ŽUC – zaključio je Picig.

DSC_5203

Koordinator za mjesne odbore i član Upravnog vijeća ŽUC-a Mario Martinčević rekao je kako će se realizirati dva projekta. Dva kilometra ceste Erdovec – Lemeš i kilometar modernizacije ceste prema Glogovnici. Troškovi za ta dva projekta iznose 2,1 milijun kuna. Pola milijuna kuna će platiti Grad, a ostalo Županijska uprava za ceste – rekao je Martinčević i dodao kako je županijski vijećnik Picig podržao županijski proračun kako bi se realizirali i ovi projekti.

-Moram pohvaliti i gospodina Guzalića, jer ŽUC dodjeljuje sredstva za županijske ceste lokalnim jedinicama koje same određuju neasfaltirane ceste koje će u realizaciju.

Realizacija ove ceste se čeka kroz mjesec – dva, a sve ovisi o situaciji na tržištu. Ugovor je već potpisan i vjerujem da neće biti poremećaja na tržištu oko realizacije. Kao koordinator mjesnih odbora odgovoran sam za 59 sela i preklapamo se sa ŽUC-om. Imamo još puno cesta za modernizirati, ali moram biti oprezan s obećanjima. Naime, Grad provodi nekoliko velikih projekata i upoznati smo s povećanjem cijena na tržištu, a cijene su otišle gore i 40 posto. Oprezni smo u planiranju i kad vidimo kolika će biti odstupanja u javnim nabavama, moći ćemo najaviti ostale dionice koje će se modernizirati – zaključio je Martinčević.