Središte Križevaca od jutros je ispunjeno brojim građanima koji sudjeluju ili će tek sudjelovati u raznim sportska događanjima.

Naime, dan je počeo provođenjem prometno preventivne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ na Strossmayerovom trgu u kojoj mogu sudjelovati djeca iz dječjih vrtića te učenici prvih razreda osnovnih škola.

oprez-u-prometu-06

Program je počeo u 9 sati prigodnim obraćanjima nakon čega djeca na biciklima, triciklima, romobilima i ili rolama prolaze po poligonu. Okupljene je na početku pozdravio Stjepan Krpanić, predsjednik AMK-a Križevci te prepustio riječ Stjepanu Peršinu, tajniku AMK-a Križevci.

oprez-u-prometu-10

– S našim učenicima prvih razreda družit ćemo se sljedećih tjedan dana kako bismo pomogli da niti jedno dijete ne strada u prometu i upravo se zato i danas družimo jer zajedno sa Gradom, Županijom i dječjim vrtićima i osnovnim školama možemo puno – kazao je.

oprez-u-prometu-13

Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci kazao je kako je nakon prvog tjedna školske godine prisutni bili i policijski službenici prije početka i nakon završetka nastave kako bi se pojačala sigurnost najmlađih.

– Ovih dana možete očekivati policiju u suradnji sa HAK-om gdje ćemo vam objasniti neke vaše prve korake u prometu – poručio je mališanima.

oprez-u-prometu-14

Gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn dodao je da je Grad ponosan na podupiranje ove manifestacije.

– Riječ je o iznimno bitnoj tematici, prevenciji jer svake godine promet postaje sve kompleksniji i jako je bitno da probamo svaku školsku, ali i kalendarsku godinu završiti bez ikakvog novog incidenta – objasnio je.

oprez-u-prometu-18

Koprivničko-križevački župan Darko Koren nadovezao se na izraze zadovoljstva ovim okupljanjem jer je, kako je rekao, ovo jedan od programa zbog kojih je ponosan što je Križevčanin i na kojem pokušava svake godine osobno prisustvovati.

– Sudjelovanje u prometu je jedna prilično kompleksna disciplina koja zahtjeva odgoj te smo svjesni da je to najbolje započeti kod upravo u dobi naših mališana – naglasio je.

krizevacka-osmina-07

Odmah nakon ove akcije, uslijedio je glazbeno scenski nastup Križevačkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra Križevci, a potom u 10 sati start utrka – 13. Županijskog polumaratona „Kalnik-Križevci ´22 – KTC“ s trga Stjepana Radića u Kalniku i „3. Križevačke osmine“ sa Strossmayerovog trga

Proglašenja i podjela nagrada trkačicama i trkačima održat će se na Gradskom stadionu u Križevcima.

Spomenimo da će se u 12,30 sati na Gradskom stadionu održati utrka djece „Radost trčanja“ na 60, 100, 200 i 300 metara, a nakon utrka, u popodnevnim satima u Skate parku u Ulici Franje Tuđmana počet će Skate and fun natjecanje koje će okupiti najrenomiranije natjecatelje i suce iz Hrvatske i inozemstva kao i sve hrvatske skateboard klubove.

krizevacka-osmina-01 oprez-u-prometu-45 oprez-u-prometu-44 oprez-u-prometu-43 oprez-u-prometu-42 oprez-u-prometu-41 oprez-u-prometu-40 oprez-u-prometu-38 oprez-u-prometu-39 oprez-u-prometu-37 oprez-u-prometu-36 oprez-u-prometu-35 oprez-u-prometu-34 oprez-u-prometu-33 oprez-u-prometu-32 oprez-u-prometu-31 oprez-u-prometu-30 oprez-u-prometu-29 oprez-u-prometu-28 oprez-u-prometu-27 oprez-u-prometu-26 oprez-u-prometu-25 oprez-u-prometu-24 oprez-u-prometu-07 oprez-u-prometu-03 oprez-u-prometu-02 oprez-u-prometu-01 krizevacka-osmina-19 krizevacka-osmina-18 krizevacka-osmina-17 krizevacka-osmina-13 krizevacka-osmina-11 krizevacka-osmina-09 krizevacka-osmina-08 krizevacka-osmina-06 krizevacka-osmina-05 krizevacka-osmina-04 krizevacka-osmina-03 krizevacka-osmina-02