Dobrovoljno vatrogasno društvo Gračina u nedjelju je održalo redovnu godišnju skupštinu. Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Vladimir Vuković, Kruno Nemeček i Robert Mihin.

Skupštinom je predsjedavao Vladimir Vuković, a predsjednik Društva Goran Mance podnio je izvješće o radu DVD-a u protekloj godini, a  istaknuo je da Društvo broji 27 aktivnih članova te da su održali četiri sastanka Upravnog odbora, sudjelovali na obljetnicama prijateljskih društva, a vršili su i dežurstva u vrijeme žetvene sezone. -Jedan naš član sudjelovao je u obranama od poplava u Drnju i Torčecu. Nismo imali požara i dalje ćemo se posvetiti preventivi– rekao je Mance.

Robert Mihin rekao je kako Društvo ove godine planira nabaviti vrata za spremište, kape za svečane uniforme i krenuti s radovima na uređenju kuhinje i okoliša doma te formirati natjecateljske ekipe. Sva izvješća, financijski plan i plan rada za 2024. godinu usvojeni su jednoglasno, a dodijeljena je i zahvalnica vatrogascima.

Na skupštini je izabrano i novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Robert Mihin, a za tajnika Ivica Šilvester.

Ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca pozdravne riječi uputio je tajnik Ivan Matosović osvrnuvši se na rad Vatrogasne zajednice i rad DVD-ova na križevačkom području. Matosović je izrazio zadovoljstvo što Grad Križevci prati vatrogastvo te iz proračuna izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo te izrazio nadu da će Društvo ubuduće sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima. -Čestitam i novoizabranim predsjedniku i tajniku – poručio je.

Zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević pozdrave je uputio i uime gradonačelnika Marija Rajna. -Čestitam novoizabranima i nadam se da ćemo bolje surađivati. Vidim da ovdje nedostaje grijanje i hlađenje doma, vjerujem da ćete riješiti to kroz mjesni odbor. Ulažemo napore da bi sela i kroz projekt aglomeracije izgledala kako trebaju. Imamo probleme s nabavom kamena, jer veliki projekti traže velike količine kamena. Vjerujem da ćemo cestu što prije urediti i uskoro asfaltirati dio oko kapelice – kazao je Martinčević.

DSC_5523 DSC_5524 DSC_5525 DSC_5526 DSC_5527 DSC_5529 DSC_5531 DSC_5533 DSC_5534 DSC_5535 DSC_5536 DSC_5538 DSC_5539 DSC_5541 DSC_5542 DSC_5544 DSC_5547 DSC_5549 DSC_5550 DSC_5555 DSC_5556