Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom.

Naime, sumnja se da je muškarac, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u kući na području Dubrave uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao te potom prepakiravao i preprodavao, navodi zagrebačka policija.

Policijski službenici su 26. siječnja 2024. godine pretragom kuće u Dubravi pronašli tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane, u kojima su uređaji za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka, a kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja i u kojima je pronađeno zasađeno 366 komada stabljika marihuane kao i 66.070 grama marihuane pakirane u više različitih pakiranja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 65-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, zaključuju iz policije.

marihuana (1) marihuana (2) marihuana (3) marihuana (4)