Na današnju 34. obljetnicu osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije večeras u Dom Mladih u Koprivnici pristigli su brojni uvaženi gosti na čelu s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Prije same svečanosti izjavu za medije dao je ministar obrane Ivan Anušić, koji se osvrnuo na imenovanje novog čelnika SOA-e.

– Radi se o vrlo osjetljivim imenovanjima, to su vrlo osjetljive pozicije i čim prije bi se trebalo prestati razgovarati u javnom prostoru o tome, kao i negirati ono što je dogovoreno na sastanku na Pantovčaku. Možete se samo složiti ili ne složiti s imenovanjem gospodina Danijela Markića na poziciji na kojoj je bio do sada već dva mandata i koje je odradio odlično – poručio je.

U Koprivnicu je stigao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a Plenković se osvrnuo na protekle četiri godine mandata, prisjetivši se pandemije, potresa te rata u Ukrajini.– Kako to sve zajedno ne bi bilo dovoljno, živimo već dvije godine u vremenu brutalne agresije na Ukrajinu, koja je ne samo iz korijena promijenila sigurnosnu arhitekturu svijeta i Europe, nego je utjecala na nezabilježen rast cijena energenata, struje i plina. Izazvala inflatorne pritiske diljem svijeta. Mi smo morali odstupiti od naše uobičajene politike i voditi sasvim drugačiju politiku kako bismo očuvali socijalnu koheziju u društvu i državi.

Hrvatska kreće prema parlamentarnim izborima i svaki takav trenutak važan je u demokraciji. Moramo testirati povjerenje prema našem narodu i biračima. Moramo vidjeti što smo dobro učinili u razdoblju iza nas i dati viziju budućnosti hrvatske države u godinama pred nama– poručio je premijer Plenković i dodao kako su iza Vlade dva izazovna mandata.

-Morali smo provoditi politiku nezabilježenog državnog intervencionalizma. Meta smo jer opozicija nema odgovora na naša postignuća – istaknuo je Plenković i istaknuo kako rastu plaće i mirovine. -Oporba ne zna ni ime koalicije, zatečeni su silinom i snagom HDZ-om partnerima i našim postignućima koja nam daju za pravo da idemo čvrsto, ponosno i sigurno na izbore. Bitno je da će HDZ s partnerima biti pobjednička lista u 4. i u 2. izbornoj jedinici – istaknuo je i čestitao 34. obljetnicu HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Svečanosti su nazočili čelni ljudi koprivničko-križevačkog HDZ-a Darko Sobota, Ratimir Ljubić, Franjo Poljak, Damir Felak, koprivničko-križevački župan Darko Koren, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić te brojni drugi uvaženi gosti.

Donosimo video i fotografije iz Koprivnice.

Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a

Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a Koprivnica: Obilježavana 34. obljetnice osnutka koprivničko-križevačkog HDZ-a