­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Otvoreno Recikla┼żno dvori┼íte Vrbovec Mato Jeli─ç: ‘Ovo je jo┼í jedan veliki korak u izgradnji infrastrukture na na┼íem odlagali┼ítu’

15. sije─Źnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Otvoreno Recikla┼żno dvori┼íte Vrbovec Mato Jeli─ç: ‘Ovo je jo┼í jedan veliki korak u izgradnji infrastrukture na na┼íem odlagali┼ítu’


Sve─Źano otvorenje vrbove─Źkog Recikla┼żnog dvori┼íta odr┼żano je jutros na Beljavinama.

Direktor Komunalca Mato Jeli─ç kazao je kako je otvorenje Recikla┼żnog dvori┼íta bitna stavka odlagali┼íta otpada Beljavine.

-Recikla┼żno dvori┼íte je namijenjeno gra─Ĺanima, a ne pravnim osobama. Vrijednost investicije je 960 tisu─ça kuna. Hvala Gradu Vrbovcu i Razvojnoj agenciji Zagreba─Źke ┼żupanije, a radove je izveo Gra─Ĺprom d.o.o., dok je nadzor proveo Hidroplan d.o.o. iz Zagreba. -kazao je Jeli─ç te pozvao gra─Ĺane da ve─ç danas mogu donijeti tu vrstu otpada.

PRO_8372

-Ovo je jo┼í jedan veliki korak u izgradnji infrastrukture na na┼íem odlagali┼ítu, a spremamo se i za primanje gra─Ĺevinskog otpada. Jo┼í moramo postaviti hidrante kako bi dobili uporabnu dozvolu za ovaj dio saniranog dijela odlagali┼íta. Kroz godinu do dvije ovo ─çe biti zavr┼íena pri─Źa. Onda ─çemo ─Źekati ┼żupanijski centar. -kazao je Jeli─ç i izrazio nadu kako ─çe uskoro zavr┼íiti radovi na pruzi kako bi ljudi mogli bez problema do─çi do Beljavina.

PRO_8360

-Kako bi smanjili odlaganje otpada u okoli┼í, ─Źim pro─Ĺe ovaj dio s covidom, mi smo odmah na raspolaganje staviti svoja tri mobilna recikla┼żna dvori┼íta. Svakog tjedna ─çe biti u nekom naselju. -istaknuo je Jeli─ç.

PRO_8347

Gradona─Źelnik Vrbovca┬áDenis Kralj┬ákazao je kako je Fond sufinancirao projekt s 80 posto, dok su ostala sredstva od Grada.

-Bilo je nekih problema s podlogom, pa smo ulo┼żili dodatnih 200-injak tisu─ça kuna. Nadam se da ─çe gra─Ĺani koristi ovo Recikla┼żno dvori┼íte ─Źime se podi┼żu standardi kada je u pitanju odlaganje sme─ça. Mo┼żda je malo van ruke, to priznajem, ali s obzirom da ovdje ve─ç imamo zaposlenog ─Źovjeka i da smo ovo izgradili bli┼że, morali bi zaposliti novog radnika koji bi bio tamo. -pojasnio je Kralj.

PRO_8378

-Ljudima kojima je problem do─çi do ovdje zbog prijevoza imat ─çe na raspolaganju mobilna recikla┼żna dvori┼íta. -rekao je Kralj.

PRO_8380PRO_8379PRO_8386PRO_8350PRO_8354

Facebook Comments