Društvo prijatelja glagoljice iz Zagreba, Križevački glagoljaši i Gradska knjižnica “Franjo Marković” zaslužni su za večerašnju izložbu edukativnih panoa i učeničkih radova Čudo hrvatske glagoljice.

Otvorenje je održano u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci.

O izložbi su govorili Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice, Mirna Lipovac, tajnica društva prijatelja glagoljice i Martina Valec-Rebić, voditeljica Križevačkih glagoljaša, a pozdravne riječi uputila je i ravnateljica Knjižnice Marjana Janeš-Žulj.

Mirna Lipovac predstavila je Društvo istaknuvši kako su nedavno proslavili 30. rođendan. – Društvo ima nekoliko ogranaka, sjedište u Zagrebu, imamo elektronički bilten novosti, svoj časopis “Bašćina” i Pjevačko društvo – istaknula je.

Darko Žubrinić rekao je kako se nada da će radovi biti i u časopisu “Bašćina”. -Hvala Martini Majdak, Renati Husinec, jer nam je Martina puno pomogla oko izložbe, a Renata nas je opet lijepo primila i upoznala s novim iznenađenjima o Križevcima – kazao je i predstavio izložbu.

Martina Valec-Rebić spomenula je glagoljaše, literarnu i likovnu skupinu Osnovne škole ljudevita Modeca. -Križevački glagoljaši djeluju 15 godina i prošlo je 60-ak učenika koji su se opismenili na glagoljici, odnosno naučili su čitati i pisati glagoljsko pismo. Sve te godine radim s djecom, sudjelujemo u brojnim projektima, organiziramo izložbe i predavanja, a sudjelovali smo i na Danima glagoljice u Zagrebu. Glagomatiku radimo dvije godine i đaci se natječu u prepoznavanju brojeva – kazala je i predstavila učenike koji su odlični u glagomatici.

U glazbenom programu nastupila je Dunja Rebić. Donosimo video i fotografije s izložbe.

Glagoljica-1 Glagoljica-2 Glagoljica-3 Glagoljica-4 Glagoljica-5 Glagoljica-6 Glagoljica-7 Glagoljica-8 Glagoljica-9 Glagoljica-10 Glagoljica-11 Glagoljica-12 Glagoljica-13 Glagoljica-14 Glagoljica-15 Glagoljica-16 Glagoljica-17 Glagoljica-18 Glagoljica-19 Glagoljica-20 Glagoljica-21 Glagoljica-22 Glagoljica-23 Glagoljica-24 Glagoljica-25 Glagoljica-26 Glagoljica-27 Glagoljica-28 Glagoljica-29 Glagoljica-30 Glagoljica-31 Glagoljica-32 Glagoljica-33 Glagoljica-34 Glagoljica-35 Glagoljica-36 Glagoljica-37 Glagoljica-38 Glagoljica-39 Glagoljica-40 Glagoljica-41 Glagoljica-42 Glagoljica-43 Glagoljica-44 Glagoljica-45 Glagoljica-46 Glagoljica-47 Glagoljica-48