Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci održala je u srijedu proslavu Dana škole i 180. godišnjicu rođenja Ljudevita Modeca,

Uvodno je okupljene pozdravio ravnatelj Tomislav Bogdanović. -Bilo nam je važno obilježiti ovaj dan i maknuti prašinu s imena i knjiga o Ljudevitu Modecu. U Hrvatskoj je samo jedna škola s njegovim imenom i dvije ulice u Zagrebu i Petrinji. Rodom je iz Križevaca i na njega moramo biti ponosni – rekao je ravnatelj i pobrojao brojne događaje povodom obilježavanja Dana škole.

U sportskoj dvorani održan je program za djecu koji će obuhvaćao otvorenje izložbe učeničkih likovnih radova, glazbeni i plesni program, igrokaz o Ljudevitu Modecu, projekciju animiranoga filma “Crtice o Modecu”, odabir idejnog rješenja za logo škole, dodjelu nagrada autorima najuspješnijih radova na natječaju za najljepši glagoljički straničnik te zabavni kviz Modecomanija.

Svečanom programu nazočili su ravnatelj COOR-a Dario Sokač i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Večeras će biti održano i otvorenje izložbe o Ljudevitu Modecu i predstavljanje knjige Izbor iz djela Ljudevita Modeca, koje su priredile profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec.

Događaj zajednički priređuju OŠ Ljudevita Modeca, Hrvatski školski muzej i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a sudjelovat će: ravnatelj škole dr. sc. Tomislav Bogdanović, knjižničarska savjetnica i kustosica dr. sc. Štefka Batinić, recenzent knjige prof. dr. sc. Nevio Šetić i priređivačice, dok će moderirati urednica knjige mr. sc. Renata Husinec.

Dan1 Dan2 Dan3 Dan4 Dan5 Dan6 Dan7 Dan8 Dan9 Dan10 Dan11 Dan12 Dan13 Dan14 Dan15 Dan16 Dan17 Dan18 Dan19 Dan20 Dan21 Dan22 Dan23 Dan24 Dan25 Dan26 Dan27 Dan28 Dan29 Dan30

U petak 31. svibnja od 10 do 13 sati održat će se sportski dan. Na gradskome stadionu i u dvorani odvijat će se Modecova atletska liga i Modecov kup u badmintonu, a u školi šahovski turnir.

U sklopu obilježavanja Dane škole održane su dvije izvedbe predstave Malog teatra „Vremenaste igre“ nastale prema slikovnicama Zorana Vakule za niže razrede, dok će za učenike viših razreda u utorak biti održana opera za djecu Regoč u izvedbi Umjetničke organizacije „Euterpa” i udruga za promicanje kulture „Dud” iz Lonjice.