Danas je u prostorijama Županijske uprave u Koprivnici održana svečana primopredaja ultrazvučne sonde Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica.

Ultrazvučnu sondu predala je predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije Andreja Lukić Sukanić ravnatelju Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Mati Devčiću.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, pročelnik Grada Koprivnice Dario Jembrek, Marko Lukačić, sin Kreše Lukačića, potpredsjednik Lige Željko Odobašić te jedan od inicijatora koncerta “10 godina bez maestra” Krešimir Blažek.

Predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije Andreja Lukić Suknaić istaknula je kako je ovo jedan vrlo radostan događaj.

DSC_8263

– Na poticaj Marka Lukačića i obitelji Lukačić, Liga je pokrenula humanitarnu akciju koja je krenula 15. prosinca i završila 13. ožujka s ciljem da se prikupe sredstva za nabavu medicinskog uređaja. Glavni događaj ove humanitarne akcije bio je veliki koncert “10 godina bez maestra” Kreše Lukačića koji se održao 27. prosinca i sve donacije koje su bile nakon toga i povodom toga namijenjene za kupnju ultrazvučne sonde. Prikupljeno je više od 12 tisuća eura – rekla je Lukić Suknaić.

Potpredsjednik Lige Željko Odobašić pozdravio je sve prisutne.

– Radi se o ultrazvučnoj sondi marke Philips koja je mobilna, može se koristiti na više radilišta u našoj bolnici. Trenutno se nalazi na odjelu za citologiju gdje pomaže prilikom vođenih biopsija. Koristit ćemo je i mi iz djelatnosti otorinolaringologije. Mogu je i koristiti i druge djelatnosti gdje se pokaže potreba za to. Sam uređaj je moderan i nov i nadam se da će koristiti našim pacijentima i da će biti iskorak u poboljšanju zdravstvene zaštite naših građana –

Marko Lukačić, sin Kreše Lukačića pozdravio je sve prisutne te zahvalio svima te je naglasio kako je presretan što se uspio skupiti novac za ovaj cilj i kako se nada da će ova sonda koristiti.

Krešimir Blažek, jedan od inicijatora koncerta “10 godina bez maestra” izrazio je zadovoljstvo što se ostvario krajnji cilj ove humanitarne akcije.

DSC_8283

– Zahvaljujem se svima u svoje osobno ime i u ime Tamburaškog orkestra “Krešo Lukačić”. Veliko je zadovoljstvo bilo održati koncert koji je napunio dvoranu i prodano je 1260 ulaznica što pokazuje interes koprivničke publike i šire da postoji potreba za takvim orkestrima i ovakvom vrstom glazbe. Zadovoljstvo je još veće što smo uspjeli prikupiti dostatna sredstva da bi se nabavila ova ultrazvučna sonda. To ne bismo ostvarili bez pomoći Grada Koprivnice i Županije koji su pomogli i financijski i promidžbeno. Drago nam je da svojim skromnim djelom možemo pridonijeti radu Opće bolnice u Koprivnici – rekao je Blažeka.

Pročelnik Dario Jembrek rekao je kako mu je drago što je ponovno osnovan orkestar i što se pokrenula ova humanitarna akcija.

DSC_8298

– Drago mi je što se i Grad Koprivnica mogao odazvati ovoj akciji. To je još jedan pokazatelj da Podravci nisu škrti ljudi i da kad, govorimo o humanitarnom djelovanju, vrlo brzo se okupe i pomognu – rekao je Jembrek.

Župan Darko Koren pozdravio je sve prisutne te zahvalio svima koji su organizirali ovu akciju i naglasio kako Županija veliku pažnju posvećuje veliku pažnju nabavki opreme za zdravstveni sustav.

DSC_8307

– Jedan ogroman napredak je vidljiv što dokazuju i činjenice i rezultati koji su tom opremom postignuti. Ovakav jedan model koji sadrži notu humanosti daje jednu dodatnu vrijednost. Ovaj iznos koji je prikupljen bio je nama dohvatljiv, ali ovakav jedan projekt daje poruku da smo svi složni i empatični prema zdravlju i ljudima koji su potrebni. I dalje ćemo se odazivati ovakvim akcijama jer smatramo da moramo pridonositi zdravstvenom sustavu u našoj županiji -rekao je Koren.

Zahvalu na doniranom uređaju je uputio ravnatelj Mato Devčić koji je kazao kako će uređaj biti dostupan na zadovoljstvo pacijenata i podići kvalitetu medicinske usluge.

“Županijska Liga protiv raka djeluje već dugi niz godina i u tom periodu imamo izvrsnu suradnju sa svim članicama i članovima. Do sada su organizirali velik broj aktivnosti te poklonili uređaje koje koristimo u našem radu na čemu se još jednom zahvaljujemo. Ova će ultrazvučna sonda biti od velike pomoći i poslužit će u ranoj dijagnostici u otkrivanju patoloških promjena u organizmu, veliko hvala svima koji su dali svoj obol u ovoj hvalevrijednoj akciji“, istaknuo je ravnatelj OB Koprivnica.

DSC_8265 DSC_8277 DSC_8275 DSC_8270 DSC_8269 DSC_8285 DSC_8301 DSC_8304 DSC_8329 DSC_8330 DSC_8334