[FOTO/VIDEO] Održana 109. godišnja skupština DVD-a Koprivnički Bregi

1. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] Održana 109. godišnja skupština DVD-a Koprivnički Bregi


DVD Koprivnički Bregi u subotu je u Društvenom domu u Koprivničkim Bregima održalo 109. redovnu izvještajnu skupštinu. Osim pripadnika DVD-a Koprivnički Bregi na skupštini su prisustvovali članice i članovi susjednih DVD-a, članovi prijateljskih udruga s područja Općine te Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi.

Marijan Sever, zapovjednik DVD-a Koprivnički Bregi istaknuo je kako je društvo bilo izrazito aktivno tijekom godine. Osim redovnih obveza, članovi društva sudjelovali su u sedam intervencija, požara te tehničkih intervencija.

– Ove godine nabavili smo novo kombi vozilo. Kombi smo kupili uz pomoć mještana i Općine Koprivnički Bregi. U dvije godine, mještani su sakupili 27 tisuća kuna dobrovoljnih priloga za njegovu nabavku. Kombi smo kupili na kredit, a u otplati nam pomaže Općina svaki mjesec – istaknuo je zapovjednik.

Dodao je kako osim pomoći u otplati kredita, Općina pomaže i u redovnom financiranju aktivnosti i to sa 75 tisuća kuna u aktualnoj godini.

Samo društvo broji preko 70 članova od kojih su 32 operativna člana.

-Osim kombija, u protekloj smo godini nabavili i GPS navigaciju za kamion koja je povezana s UVI-em (Upravljanje vatrogasnim intervencijama) , sistemom koji povezuje JVP Koprivnicu i GPS. Tako da sada kada odlazimo na intervenciju, iz JVP-a nam je lokacija već ubačena u navigaciju. Ovaj sustav je odlična stvar jer smanjuje vrijeme dolaska na intervenciju – kazao je zapovjednik te dodao kako su nabavili i radio stanicu za bolje povezivanje.

Dodajmo kako je nakon službenog dijela skupštine uslijedila večera nakon koje je sve prisutne do dugo u noć zabavljao glazbeni sastav Plan B.