Maškare su u nedjelju preuzele kalničke ulice. Naime, Turistička zajednica Općine Kalnik i ove godine je organizirala Fašnik pod Kalnikom. Zabavni program za djecu i odrasle održan je u Domu hrvatskih branitelja, a vesela fašnička povorka kretala se od Trga Stjepana Radića do Doma.

Program su vodili Stjepan Vrhovec i kalnička Vinska kraljica Lorena Golub, a najbolje maske u kategorijama pojedinac, ekipa i razred nagrađene su sa tisuću, petsto, tristo i sto kuna. Matija i Dora Rogelj osvojili su prvo mjesto za maske ježića i muhare. Nagrade su primili i Leonida Dani, Iva i Stjepan Žibrin i Marijan Šatvar.

Kod razreda su bili najbolji učenici trećeg razreda (Afrikanci) i osvojili su tisuću kuna. Ostalim razredima pripalo je 500 kuna. U ekipnoj kategoriji slavili su Potkalnički konjari kojima je pripalo tisuću kuna, a petsto kuna ide u ruke Udruge “Maslačak” i Udruzi umirovljenika “Kalnički slavuji”.

Nagrade je svim maskama dodijelio načelnik Kalnika Mladen Kešer, a svi posjetitelji mogli su se počastiti besplatnim krafnama, hrenovkama, kobasicama i sokovima.

Donosimo veliku galeriju fotografija – slobodno se naluknite!

prigorski.hr