[FOTO/VIDEO] Modernizirane lokalne ceste na području Općine Sveti Petar Orehovec

22. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] Modernizirane lokalne ceste na području Općine Sveti Petar Orehovec


Koprivničko-križevački Darko Koren u radnom je posjetu Općini Sveti Petar Orehovec.

S općinskim načelnikom Franjom Poljakom, njegovim zamjenikom Dragutinom Hendeljom, svojim zamjenikom Darkom Sobotom, županijskom pročelnicom Anom Mušlek i ravnateljem ŽUC-a Dragutinom Guzalićem obišao je modernizirane lokalne ceste Donji Fodrovec – Kusijevec i Bogačevo- Voljavec Riječki.

-Zahvaljujem Županiji i Županijskim ustanovama kao što je Županijska uprava za ceste na dobroj suradnji. Već neko vrijeme planiramo i zajednički ostvarujemo određene projekte. Zbog toga sam posebno zahvalan i radostan. Ne sumnjam da će takva suradnja biti i u narednom periodu – uvodno je kazao Poljak.

-Zajedničkim snagama naše Općine i ŽUC-a uspjeli smo modernizirati određene prometnice koje su od zajedničkog značaja, kao što je u Piškovcu, Bogačevu, Vukovcu. Prošle godine smo modernizirali cestu koja ide od Fodrovca prema Sudovcu. Riješeno je i pitanje spoja naselja Voljavec i Bogačevo. Zaključno s prošlom godinom investirali smo iz Proračuna oko 1,5 milijuna kuna u prometnice – istaknuo je načelnik Poljak.

Župan Koren kazao je kako mu je drago da zajednički rade na izgradnji cestovne infrastrukture. -Tako se jednostavno može napraviti više. Drugačije se ne može napraviti ništa. Model pola-pola je prihvatljiv, i to je vidljivo i na primjeru dvorane – zaključio je Koren.

Dragutin Guzalić rekao je kako je prošle godine napravljeno proširenje kolnika koje ide od Fodrovca prema Kolarcu i dalje prema Pofukima.

-Cesta je s postojećih 4,5 m proširena asfaltom na 5,2 m i uredili smo odvodnju. U nekim određenim dijelovima cesta je završena i s tri sloja asfalta. Ukupna vrijednost investicije je oko 1,5 mil. kn, a Općina je participirala sa 650 tisuća kuna.

Modernizirana je cesta od Bogačeva prema Voljevcu, gdje je jedan dio od 740 m bio makadam. Općina je financirala podlogu, a ŽUC je asfaltirao, što nas je koštalo 253 tisuće kuna.

Općina Sv. Petar Orehovec je prepoznala potrebu da se osim nerazvrstanih cesta, kojima Općina upravlja, da se uključi i u modernizaciju cesta koje su pod Županijskom upravom za ceste. To je dobar primjer suradnje kako bi se ljudima poboljšao standard na prometnicama.

Ukupno sudjelovanje Općine je bilo 850 tisuća, dok je ŽUC sudjelovao u prošloj godini sa skoro milijun kuna. Ovaj model su na kraju prihvatile sve jedinice lokalne samouprave i to smo uveli kao kriterij. Zahvaljujem načelniku, Općini i Općinskom vijeću na suradnji – zaključio je Guzalić.