­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Mlada misa vele─Źasnog Ivana Koreti─ça u Kalniku

21. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Vjera ­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Mlada misa vele─Źasnog Ivana Koreti─ça u Kalniku


Na blagdan Bezgre┼ínog Srca Marijina, u subotu 20. lipnja, u bjelovarskoj katedrali Sv. Terezije Avilske bjelovarsko-kri┼żeva─Źki biskup Vjekoslav Huzjak zaredio je Ivana Koreti─ça za sve─çenika.

Uvode─çi u slavlje biskup je pozdravio obitelj re─Ĺenika, ┼żupljane ┼Żupe sv. Brcka, Kalnik, okupljenu zajednicu i re─Ĺenika te izrazio veliku radost ┼íto ─çe Crkva bjelovarsko-kri┼żeva─Źka biti bogatija za jednog prezbitera, ─Źovjeka koji je odgovorio na Bo┼żji poziv i spremno mu se odazvao slu┼żiti.

U obredu re─Ĺenja okupljenoj zajednici s biskupom re─Ĺenika je predstavio vl─Ź. Ivica Cujzek, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeni┼ítu u Zagrebu, u kojemu je Ivan pro┼íao formaciju. Nakon obe─çanja koja je re─Ĺenik izrekao, okupljena zajednica zazvala je pomo─ç nebeske Crkve u litanijama svih svetih.

Polaganjem ruku biskupa zareditelja i sve─çenika koncelebranata te molitvom re─Ĺenja Ivan je postao sve─çenik, obukao je misnicu uz pomo─ç ┼żupnika Zlatka Lep─Źi─ça, biskup mu je pomazao ruke svetim uljem te mu pru┼żio kale┼ż i pliticu uz rije─Źi: Budi svjestan onoga ┼íto ─çe┼í ─Źiniti, provodi u djelo ono ┼íto ─çe┼í obavljati i ┼żivot svoj suoblu─Źuj otajstvu kri┼ża Gospodnjega. Gestom mira biskup je re─Ĺeniku izrazio dobrodo┼ílicu te ga pozvao da u euharistijskoj slu┼żbi slavi kao prvi koncelebrant.

Vele─Źasni Ivan Koreti─ç mladu misu slu┼żio je u nedjelju u Kalniku na otvorenom ispred crkve sv. Brcka. Donosimo bogatu galeriju fotografija.

Facebook Comments