Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u radnom je posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Prva stanica njegova radna posjeta bio je Sveti Petar Orehovec, gdje su ga dočekali župan Darko Koren, načelnik općine Franjo Poljak i ravnatelj škole Stjepan Lučki.

Ministar se prigodno pozdravio s učenicima OŠ Sveti Petar Orehovec, a obišao je i gradilište nove školsko-sportske dvorane. Župan Koren i načelnik Poljak pojasnili su ministru Fuchsu kako je Ovo najveća od pet školsko-sportskih dvorana koje se trenutno grade u Koprivničko-križevačkoj županiji, koje se grade u partnerstvu sa samim Općinama.

Projekt ove dvorane vrijedan je 21 milijun kuna, a koncept izgradnje je takav da se 50 posto financira Općina, a 50 posto Županija kad govorimo o pedagoškom standardu. Iznad pedagoškog standarda Općina je odlučila određeni sadržaj sama financirati.

Ministar Fuchs posjetio je i Društveno-kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu, koji je nastao na temelju EU projekta “Kuća ideja – prostor zajedništva”, a radni posjet dalje nastavlja posjetom Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici. Nakon toga održat će se radni sastanak ministra Fuchsa i župana Korena u prostoru Županijske uprave u Koprivnici.

fuchs-u-orehovcu-01 fuchs-u-orehovcu-04 fuchs-u-orehovcu-03 fuchs-u-orehovcu-06 fuchs-u-orehovcu-07 fuchs-u-orehovcu-08 fuchs-u-orehovcu-09 fuchs-u-orehovcu-11 fuchs-u-orehovcu-12 fuchs-u-orehovcu-18 fuchs-u-orehovcu-17 fuchs-u-orehovcu-16 fuchs-u-orehovcu-15 fuchs-u-orehovcu-14 fuchs-u-orehovcu-20 fuchs-u-orehovcu-21 fuchs-u-orehovcu-22 fuchs-u-orehovcu-23 fuchs-u-orehovcu-24 fuchs-u-orehovcu-28 fuchs-u-orehovcu-29 fuchs-u-orehovcu-30 fuchs-u-orehovcu-31 fuchs-u-orehovcu-33 fuchs-u-orehovcu-32 fuchs-u-orehovcu-37 fuchs-u-orehovcu-36 fuchs-u-orehovcu-38 fuchs-u-orehovcu-40 fuchs-u-orehovcu-34

 

Foto: Zdenko Balog