[FOTO/VIDEO] Lijepa glazbena večer u Križevcima uz recital Kristine Vartušek

24. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO/VIDEO] Lijepa glazbena večer u Križevcima uz recital Kristine Vartušek


U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige Križevci u četvrtak je održan recitala Kristine Vartušek, laureatkinje na prošlogodišnjem Sounusu u Križevcima. Kristina Vartušek rođena je 6. veljače 2005. u Zagrebu. Klavir je počela učiti s osam godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi prof. mentorice Ane Pavline. Učenica je drugog razreda srednje glazbene škole. Osvojila je brojne nagrade, među kojima se ističu: 1. mjesto na državnom natjecanju komornih sastava u disciplini glasovirski duo (šk. god. 2017./2018.), 1. nagrada na državnom natjecanju u disciplini glasovir (šk. god. 2018./2019.), 1. nagrada na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Srbiji (2018.g.) te mnoge druge.

Na međunarodnom natjecanju Sonus u Križevcima 2017.g. osvojila je 1. nagradu, a dvije godine kasnije na istom je natjecanju osvojila 1. mjesto i bila laureat. Pohađala je brojne seminare kod uglednih profesora kao što su: Srđan Filip Čaldarović, Đorđe Stanetti, Danijel Detoni, Ida Gamulin te Ruben Dalibaltayan. Dobitnica je Oskara znanja kojeg Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje svim učenicima za osvojena 1. mjesta na državnim natjecanjima te je dobitnica nagrade “Profesor Baltazar” koju grad Zagreb dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Također, dobitnica je nekoliko Nagrada Mire Sakač koju Glazbena škola Vatroslava Lisinskog dodjeljuje svojim najuspješnijim učenicima te nastupa na svim javnim koncertima škole.

Na sinoćnjem programu našla su se djela od Bacha, Beethovena, Rahmanjinova, Chopina, Skendera i Schumanna.

Donosimo djelić atmosfere.