Danas je održana konferencija za medije na temu uvođenja u posao izgradnje rotora na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima.

Izjave su dali gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn i rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatskih cesta Davor Bobičanec.

Gradonačelnik je uvodno izrazio zadovoljstvo novom investicijom na području Grada. -Rotor iščekujemo dugi niz godina, a nakon izgradnje nadvožnjaka intenzitet prometa se povećao. Vjerujem da će izgradnjom rotora promet biti sigurniji i zahvaljujem Hrvatskim cestama što su poduprle ovaj projekt – poručio je Rajn i dodao kako je riječ o značajnom projektu u prometu za Grad te da će radovi trajati četiri mjeseca.

DSC_8237

Davor Bobičanec je napomenuo kako je  u suradnji s Gradom ishođena građevinska dozvola i provedena javna nabava te se može pristupiti rekonstrukciji raskrižja. -Radovi će trajati četiri mjeseca, investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač radova je PZC Bjelovar -rekao je Bobičanec i dodao kako su radovi vrijedni 4,9 milijuna kuna.

promet rotor