U prepunoj Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci jučer je održana promocija slikovnice koju su pripremila djeca križevačkih dječjih vrtića pod nazivom “Priča o Križevcima”.

Promocija se održala u sklopu proslave Dana grada Križevaca, a slikovnica je pripremljena na inicijativu Dječjeg vrtića Zraka sunca i uz podršku Grada Križevaca, dok su u njenoj izradi sudjelovali i Dječji vrtić Križevci, Dječji vrtić sv. Josipa i Dječji vrtić Čarobna šuma.

Gradonačelnik Mario Rajn ovom prilikom je istaknuo kako je izrazito ponosan na svoje male sugrađane te da im kod ovakvih projekata i dalje stoji na raspolaganju.

Prigodnim riječima obratila se i ravnateljica DV Zraka sunca, Terezija Horvat, Anamarija Smoljanec, recenzentica te Ružica Bjeličić, odgojiteljica u DV Zraka sunca, koja je idejna začetnica ovog projekta.

Program je vodila Martina Valec Rebić.

-Osnovni motiv koji je djecu potaknuo na izradu slikovnice je interakcija s Gradom u brojnim šetnjama koje su djeci donijele više koristi od strukturiranih aktivnosti u samom vrtiću. Grad je na neki način postao didaktički instrument putem kojeg su djeca stjecala znanje cjelovito, o prošlosti i sadašnjosti, o specifičnom identitetu i kulturnoj baštini.

Tijekom obilazaka djeca su čula i saznala mnoge informacije o pojedinim lokacijama povezujući ih s određenim osobama, događajima ili radnjama koje su se tamo odvijale. Pružajući temeljna znanja o Gradu, slikovnica je tako postala putokaz za daljnja istraživanja, nadograđivanja i usvajanja novih spoznaja.– stoji, između ostalog, u recenziji slikovnice.

Predstavljanju slikovnice prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

prigorski.hr