Ogranak Matice hrvatske Križevci organizirao je večeras književno druženje. Naime, gost u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma bio je koprivnički književnik Marko Gregur, a posjetitelji su mogli uživati i u koncertu križevačke mezzosopranistice Martine Zdilar Sertić.

Marko Gregur nije nepoznat križevačkoj publici, tek nedavno gostovao je na Ljetu u Dvorištu, gdje je predstavio svoj upravo izašli roman “Vošicki”, a koju godinu ranije bio je također gost na književnom druženju. No, kao što sam pisac kaže, Križevce i ne doživljava kao gostovanje, osjeća se potpuno na domaćem terenu.

Njegov je uspon, kao književnika mlade generacije, postojan, te mu se djela kite različitim nagradama: roman “Kak je zgorel presvetli Trombetassicz” dobitnik je nagrade Katarina Zrinska, za najbolje djelo na kajkavskom u toj godini, dok se netom izašli roman “Vošicki” okitio prestižnom nagradom Vladimir Nazor. Odnedavno je i tajnik Društva hrvatskih kniiževnika.

Martina Zdilar Sertić, Križevčanka, mezzosopranistica je HNK u Zagrebu, te se redovno pojavljuje u repertoaru Opere, ali i Zbora HRT. Pored pjevačkog, bavi se i pedagoškim radom, a od 2017. predsjednica je Profesionalnih pjevača Hrvatske pri HUOKU. Rado se pojavljuje u glazbenim programima u svojim Križevcima, kako je bilo i ove književno glazbene večeri. Nastupila je uz klavirsku pratnju maestra Ozrena Bogdanovića.

Ovaj zanimljiv i bogat program vodila je prof. Iva Šakić, a ispred Organizatora okupljene je uvodnom riječi pozdravila Renata Husinec, predsjednica Ogranka.

marko-gregur-01 marko-gregur-02 marko-gregur-03 marko-gregur-04 marko-gregur-05 marko-gregur-06 marko-gregur-07 marko-gregur-08 marko-gregur-09 marko-gregur-10 marko-gregur-11 marko-gregur-12 marko-gregur-13 marko-gregur-14 marko-gregur-15 marko-gregur-16 marko-gregur-17 marko-gregur-18 marko-gregur-19