[FOTO/VIDEO] Izložba gljiva u Koprivnici // Voditelj gljivarske sekcije Balaško: U četiri dana nabrali smo oko 200 različitih vrsta gljiva

7. studenoga 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] Izložba gljiva u Koprivnici // Voditelj gljivarske sekcije Balaško: U četiri dana nabrali smo oko 200 različitih vrsta gljiva


Povodom Dana grada Koprivnice u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica danas je otvorena izložba gljiva. Izloženo je oko 200-tinjak vrsta gljiva, a izložba traje još sutra. Sve su gljive nabrane na području sjeverozapadne Hrvatske.

– Gljive smo brali četiri dana, od nedjelje pa do srijede. U nedjelju smo brali na Medvednici, dok smo ove ostale dane proveli u šumama u okolici Koprivnice, u Jagnjedovcu, Koprivničkim Bregima, Subotici Podravskoj, Apatovcu, Vlaislavu, Plavšincu- istaknuo je Danijel Balaško, učitelj u školi i voditelj gljivarske sekcije.

Ovo je već 11. ovakva izložba, istaknuo je Balaško te dodao kako je izrazito sretan s ubranim gljivama s obzirom na to da je već studeni.

-Da je bilo malo kišovitije u listopadu, puno bi više bilo sada gljiva s obzirom na temperature koje su za gljive odlične. S obzirom na to da ovih dana je pala kiša i da je još toplo, sezona gljiva će biti još neko vrijeme. Ova cijela godina bila je promjenjiva. Bilo je dobrog vremena, ali bilo je i nepovoljnog vremena. Rujan je bio jako dobar za gljive, bilo je dosta vrganja ali i sunčanica koje ljudi dosta beru – istaknuo je.

Na izložbi ima više rijetkih vrsta, a sv zainteresirani izložbu mogu pogledati u prostorijama škole danas do kraja radnog dana škole i sutra.

 

prigorski.hr