Danas se na trgovima u Koprivnici, Križevcima te Đurđevcu od 10 do 12 sati obilježava Nacionalni dan hitne medicinske službe.

Tom prigodom djelatnici Zavoda prezentiraju rad hitne medicinske službe te pojašnjavaju s kakvim se sve hitnim stanjima susreću na terenu.

Osnovni ciljevi ove akcije su promicanje važnosti ranog oživljavanja, edukacija što većeg broja građana za provođenje postupka oživljavanja s i bez AVD uređaja te povećanje dostupnosti automatskih vanjskih defibrilatora. Akciju su podržali i djelatnici PP Križevci.

Voditelj Ispostave Hitne u Križevcima Željko Poljak nam je rekao kako je Zavod za Hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije odlično opremljen te da se puno ulaže u edukaciju djelatnika. -Županija svake godine značajna sredstva izdvaja i za vozila s najmodernijom opremom, ali isto tako značajna sredstva su dobivena iz europskih fonodova za edukaciju i provođenje međunarodnih certificiranih tečajeva. Napredni tečaj oživljavanja odraslih osoba, djece i traume zbrinjavanja završilo je 20-ak djelatnika – rekao je Poljak i dodao kako je doba korona pokazalo kako je važna dobro posložena hitna medicinska služba u županiji.

-Djelatnici su zbrinuli i prevezli više od 1000 Covid pacijenata do bolnice ili odradili premještaj do Zagreba. Već desetak godina kontinuirano provodimo zbrinjavanje pacijenata a akutnim infarktom miokarda koje prevozimo direktno s terena u bolnicu u Dubravi. Prije desetak godina zbrinjavanje je trajalo 3-4  sata, jer su se pacijenti prevozili u Koprivnicu pa tek onda u Zagreb, a sada zbrinjavanje pacijenta do Zagreba traje do sat vremena – poručio je Poljak.

U videu pogledajte prikaz zajedničke akcije spašavanja osobe u kojoj su sudjelovali građani koji su se zatekli jutros u centru Križevaca i djelatnici Hitne.

DSC_8619 DSC_8648 DSC_8655 DSC_8657 DSC_8668 DSC_8685 DSC_8712 DSC_8723 DSC_8651 DSC_8751 DSC_8782