Gradonačelnik Rajn primio je u utorak predstavnike križevačkih vatrogasaca, povodom blagdana njihovog nebeskog zaštitnika sv. Florijana.

Na prijemu kod gradonačelnika nazočili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Mario Martinčević, tajnik Vatrogasne zajednice Ivan Matosović, potpredsjednica Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Aleksandra Mijić i potpredsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Darko Fureš.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Mario Rajn. -Sve vas srdačno pozdravljam i čestitam vam blagdan vašeg zaštitnika sv. Florijana. Drago mi je kad vidim koliko je naša vatrogasna zajednica organizirana, naravno, uz podršku naše Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca. Godina iza nas je bila uspješna, veseli me kvalitetna suradnja s vama jer ste stup društva, ne samo u preventivnom i reaktivnom dijelu, već ste integrirani i u sve društvene programe zajednice. To samo pokazuje koliko je vatrogastvo puno širi pojam od samih akcija na terenu i ja vam zahvaljujem na tome- rekao je Rajn.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija prenio je pozdrave svih 35 vatrogasnih Društava koji djeluju na križevačkom području. -Zahvaljujem se Vama i vašim suradnicima za sve što ste učinili za vatrogastvo. U protekom razdoblju školovali smo naše vatrogasce kako bi bili spremni  za sve nezgode koje bi nas mogle zadesiti, nabavili smo opremu za spašavanje ljudi i imovine, financirali smo održavanje vatrogasnih domova. Također, organizirali smo prvi boravak naše mladeži u odmaralištu na otoku Pagu, kupili smo novo kombi vozilo za prijevoz naših vatrogasaca i novo zapovjedno vozilo. Sudjelovali smo na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima, gdje naše ekipe postižu zavidne rezultate- istaknuo je Petračija.

Zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević uputio je pozdrave u ime djelatnika JVP Križevci. -Izrazito sam ponosan da sam na čelu jednog jako dobrog kolektiva. Prošle i pretprošle godine smo imali 192 intervencije, što je brojka koja nije zabilježena do sada ali sve smo ih uspješno odradili. Osim intervencija, odrađujemo i servis vatrogasnih aparata. Slobodno vrijeme djelatnici JVP koriste za edukaciju i fizičke pripreme. Zahvaljujem se gradonačelniku i njegovim suradnicima, a i gradu Križevcima na podršci i pomoći u radu JVP Križevci- istaknuo je Martinčević.

 

prijem-vatrogasci-01 prijem-vatrogasci-02 prijem-vatrogasci-03 prijem-vatrogasci-04 prijem-vatrogasci-05 prijem-vatrogasci-06 prijem-vatrogasci-07 prijem-vatrogasci-08 prijem-vatrogasci-09 prijem-vatrogasci-10 prijem-vatrogasci-11 prijem-vatrogasci-12 prijem-vatrogasci-13 prijem-vatrogasci-14 prijem-vatrogasci-15 prijem-vatrogasci-16