Udruga vinogradara i voćara Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca danas su organizirali manifestaciju obilježavanja Vincekova i na taj način proslavili blagdan sv. Vinka.

Manifestacija obilježavanja Vincekova 2022. održana je uz ceremonijal, glazbu i zakusku u Vinariji Vujić.

Marijanko Ređep, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac kazao je kako je ovo prvi vinogradarski ‘svetak’ što je za svakog vinogradara važan događaj pa se stoga redovito organiziraju i druženja. Inače, Udruga broji oko 180 članova.

– Osim što mi je drago što smo se ipak uspjeli ovako okupiti s obzirom na epidemiološke mjere, moram reći da smo posebno radosni što radimo na izgradnji novog objekta što će biti prostor gdje će se svi naši vinari moći prezentirati te primati goste i izlagati svoja vina – rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Sve prisutne je pozdravio i Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća koji je kazao kako će se u sljedećih godinu dana dovesti plin i brzi internet.

– Svi koji se danas pokušavaju baviti turizmom znaju koliko je to bitno i vjerujem da će to opet biti nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi – objasnio je.

Vincekovo označava početak vinorodne godine koju vinogradari obilježavaju simboličnim orezivanjem trsova čime zapravo objavljuju početak radova u vinogradima, a kako je bilo kod Vujića pogledajte u galeriji fotografija.

vincekovo-djurdjevac-01 vincekovo-djurdjevac-02 vincekovo-djurdjevac-03 vincekovo-djurdjevac-04 vincekovo-djurdjevac-05 vincekovo-djurdjevac-06 vincekovo-djurdjevac-07 vincekovo-djurdjevac-08 vincekovo-djurdjevac-09 vincekovo-djurdjevac-10 vincekovo-djurdjevac-11 vincekovo-djurdjevac-12 vincekovo-djurdjevac-13 vincekovo-djurdjevac-14 vincekovo-djurdjevac-15 vincekovo-djurdjevac-16 vincekovo-djurdjevac-17 vincekovo-djurdjevac-18 vincekovo-djurdjevac-19 vincekovo-djurdjevac-20 vincekovo-djurdjevac-21 vincekovo-djurdjevac-22 vincekovo-djurdjevac-23 vincekovo-djurdjevac-24 vincekovo-djurdjevac-25 vincekovo-djurdjevac-26 vincekovo-djurdjevac-27 vincekovo-djurdjevac-28 vincekovo-djurdjevac-29 vincekovo-djurdjevac-30 vincekovo-djurdjevac-31 vincekovo-djurdjevac-32 vincekovo-djurdjevac-33 vincekovo-djurdjevac-34 vincekovo-djurdjevac-35 vincekovo-djurdjevac-36 vincekovo-djurdjevac-37 vincekovo-djurdjevac-38 vincekovo-djurdjevac-39 vincekovo-djurdjevac-40 vincekovo-djurdjevac-41