[FOTO/VIDEO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Trema Budilovo obilježilo 2 desetljeća aktivnog rada

25. kolovoza 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Trema Budilovo obilježilo 2 desetljeća aktivnog rada


Dobrovoljno vatrogasno društvo Trema Budilovo u nedjelju je obilježilo 20 godina aktivnog djelovanja. Program je započeo svečanim dočekom gostiju, a onda je održano svečano misno slavlje kojeg je predvodio vlč. Ivan Jadan.

Nakon svečane sjednice Društva održana je i pokazna vježba, a mi smo razgovarali s predsjednikom DVD-a Željkom Lovrekovićem i općinskom načelnikom Nenadom Bošnjakom.

-Učinjeno je dosta u Društvu, a zadnjih godina finacijska sredstva su nam od strane općine povećana. Radimo koliko možemo, dali smo si truda i nadamo se da će suradnja s načelnikom biti dobra. Uvijek imamo volju za raditi, ali uvijek trebamo i neku potporu- rekao je Lovreković.

Nenad Bošnjak je kazao kako je uloženo između 60-70 tisuća općinskih kuna u dom i u popunjavanje opreme. -Danas nije samo proslava 20-godišnjice DVD-a, već je ovo i pokazna vježba da se vidi kako se može dobro funkcionirati bez bahatosti i gledanja u vlastite interese.

DVD Trema Budilovo je društvo gdje su ljudi zaista složni i slobodno vrijeme odvajaju sa srcem. To je i vidljivo Uređen je dom, napravlejna je fasada, naravno uz pomoć općine. Uredili su terasu i to je zbilja primjer i drugim društvima. Takva društva će uvijek imati pomoć od Općine i Vatrogasne zajednice. Vatrogasci su okosnica društvenih događanja u mjestu i čestitam im na obljetnici – poručio je Bošnjak.

Facebook Comments