Više stotina motociklista i biciklista sudjelovalo je danas na 9. moto i biciklističkom druženju u Križevcima koje tradicionalno upriličuje AMK i MK Križevci zajedno s Križevačkom udrugom biciklista i Policijskom postajom Križevci.

Ovaj puta voze do Gornjeg Dubovca gdje će se i blagosloviti vozači motorkotača i bicikala. Na središnjem Strossmayerovu trgu održana je prigodna svečanost i dodjela priznanja najboljim vozačima na dva i četiri kotača u prošloj godini.

Najbiciklisti su Ivančica Stručić i Branko Orejaš, mopedist Dalibor Belani, motociklisti Dražen Lučki i Vladimir Šegrt i vozači automobila Milan Berend, Valent Dijanuš i Stjepan Čokor.

Priznanja su im uručili gradonačelnik Mario Rajn, župan koprivničko-križevački Darko Korren, zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec, predsjednik AMK i MK Križevci Dragutin Srečec i klupski tajnik i predsjednik Hrvatskoga motociklističkog saveza Stjepan Peršin. Moto i biciklistički dan u Križevcima svojim nastupima uljepšali su Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojčka straža i Gradski puhački orkestar Križevci.

U videu pogledajte start biciklista i motociklista iz centra Križevaca!

Izaslanstvo susreta s predstavnicima braniteljskih udruga zatim je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod spomenika “Majka poginulog junaka” za poginule hrvatske branitelje iz križevačkog kraja. Molitvu je predvodio župnik iz Cirkvene Ivan Novak.

žp/mn/prigorski.hr