Udruga K.V.A.R.K. i Grad Križevci pokrenuli su novu manifestaciju pod nazivom „Ljeto u dvorištu“ koja koja je otvorena u subotu i trajat će do 1. kolovoza 2020. godine! Glazba, film, kazalište, izložbe, i još mnogo raznolikih kulturnih sadržaja očekuje sve posjetitelje u dvorištu Galerije K2.

Prvo “Ljeto u dvorištu” odličnim nastupom otvorio je Blues Rock Trio – Romana Orešnik, Josip Pavlović i Goran Markić, koji su oduševili brojnu publiku, koja je još jednom pokazala da će ova manifestacija biti pun pogodak.

Romana Orešnik je zagrebačka kantautorica rodom iz Križevaca i poznato ime domaće glazbene scene. Ova gitaristica i basistica osebujna glasa svirala je u mnogim bendovima i surađivala s mnogim glazbenicima, poput Nene Belana, Davorina Bogovića, Aljoše Šerića, Jelene Radan i dr. Stalni je član grupe Stampedo kao basistica i pomoćni vokal. Trenutno radi na vlastitom glazbenom projektu u kojem spaja jazz, rap, blues, rock i američki folk.

Josip Pavlović prve korake na glazbenoj sceni započeo je kao glavni vokal u raznim blues/rock, hard/rock sastavima. Prvi koraci u autorskom stvaranju započeli su sa sastavom “Bad Mushrooms”, no trenutno dva glavna aktivna autorska projekta su bend iz Zagreba imena The Paints gdje svira bas gitaru i pjeva glavni vokal te suradnja sa kantaoutoricom Romanom Orešnik gdje ga se može čuti na gitari, bas gitari te u ulozi pomoćnog vokala.

Goran Markić je instrumentalist i bubnjar koji je svirao u većem broju grupa, ansambala i skupina, neke grupe sa značajnijom diskografijom su: Animatori, Bastardz, Virusi, Pađen band i dr.. Zadnjih petnaestak godina svira sa grupom Stop, legendama zagrebačke rock scene kao i sa grupom Hakuna matata sa kojima izdaje veći broj albuma.