[FOTO/VIDEO] 30. obljetnica HDZ-a Koprivničko-križevačke županije // Na rođendan stigao i premijer Andrej Plenković

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] 30. obljetnica HDZ-a Koprivničko-križevačke županije // Na rođendan stigao i premijer Andrej Plenković


HDZ Koprivničko-križevačke županije danas je svečanom proslavom obilježio 30 godina postojanja.

Svečana proslava održala su u prepunoj dvorani Domoljub u Koprivnici. Na svečanosti je prisustvovao vrh koprivničko-križevačkog ogranka stranke, koalicijski partneri, a na proslavu su stigli i čelni ljudi državnog HDZ-a te premijer Andrej Plenković s ministrima.

– Čestitam vaš 30. rođendan. Vaš broj godina preklapa se s brojem godina postojanja Hrvatske. Posebno sam radostan da u posljednjih nekoliko mjeseci imamo čast ugostiti našeg dragog premijera – kazao je Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije te još jednom čestitao na obljetnici.

Saborski zastupnik Damir Felak čestitao je svim prisutnima veliki jubilej istaknuvši kako je malo poznato da su u počecima stvaranja Hrvatske, postrojbe Zbora narodne garde i policije većinom bile sastavljene upravo od članova HDZ-a.


– 30-ta godišnjica još je jedna prilika da se zahvalimo svima onima koji su osnovali našu stranku te hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji za našu slobodu. Moramo se prisjetiti i našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, jer da nije bilo njegove državničke mudrosti siguran sam da ne bi bilo ovako uspješnog HDZ-a, a veliko je pitanje jel’ bi i Hrvatska država postojala – istaknuo je Felak.

Darko Sobota, predsjednik županjjskog HDZ-a i koprivničko-križevački dožupan istaknuo je da je HDZ najjača stranka na području Koprivničko-križevačke županije s preko 5400 članova.


– Imamo 122 vijećnika u općinskim i gradskim vijećima u županiji, imamo najviše županjjskih vijećnika ć čak 12. Osam načelnika i načelnica na području županije od 22 općine. Po mnoga čemu, primjer smo boljitka ovog prostora u kojem živimo. Pokazali smo na koji način se dobro u simbiozi vodi županija te kako je ovaj broj općina održiv – istaknuo je Sobota.

Premijer Andrej Plenković čestitao je županijskoj organizaciji i svim njezinim članicama i članovima ovaj svečani jubilej.


– Svi posjeti Vlade Republike Hrvatske ovome kraju pokazuju našu predanost prema Koprivničko-križevačkoj županiji i svim njezinim stanovnicima. Osim toga to pokazuje i odličnu suradnju između Vlade i županije, ali i svih njezinih gradova i općina – kazao je Plenković.

Nakon svečanosti u Domoljubu, proslava 30. rođendana županijskog HDZ-a nastavljena je u restoranu Zrinski u Koprivnici. Donosimo galeriju fotografija,

Facebook Comments