Budući da su učenici prošlog tjedna bili na praznicima, u Osnovnoj školi Đurđevac obilježen je Dan ružičastih majica ove srijede brojnim aktivnostima. Upravo je đurđevačka škola bila prva u županiji, u kojoj je započela ova kampanja 2014. godine, na inicijativu predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verice Rupčić, koja je i ove godine već tradicionalno sudjelovala u kampanji održavši interaktivno predavanje za učenice i učenike osmih razreda na temu vršnjačkog i obiteljskog nasilja, kao i problematike vezane uz period odrastanja, nužnost podjele kućanskih poslova u obitelji, uvažavanje različitosti i potrebu tolerancije. Također je ukratko prezentirala aktivnosti Povjerenstva.

Ružičasta majica je postala simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju u školi, zbog dolaska u ružičastoj majici, koju je nosio u znak  podrške svojoj majci koja je bolovala od karcinoma. Školske kolege odlučile su dići svoj glas protiv nasilnika i solidarizirati se sa zlostavljanim dječakom tako što su se sutradan svi u školi pojavili u ružičastim majicama i od tada se posljednje srijede u veljači diljem svijeta obilježava ovaj dan s ciljem prevencije i borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Za učenike petog razreda Maja Gregurović iz Policijske uprave koprivničko-križevačke održala je predavanje o kibernetičkom nasilju.

Prethodila je priredba, koja je održana u sportskoj dvorani, gdje je ravnatelj škole Danijel Domišljanović zahvalio svim sudionicima, učenicima, djelatnicima i gostima na sudjelovanju i mnogobrojnim aktivnostima kojima je obilježen ovaj dan i tako poslana poruka iz ove škole: NASILJE PRESTAJE OVDJE!

dan ružičastih majica (1) dan ružičastih majica (2) dan ružičastih majica (3) dan ružičastih majica (4) dan ružičastih majica (5) dan ružičastih majica (6) dan ružičastih majica (7) dan ružičastih majica (8) dan ružičastih majica (9) dan ružičastih majica (10) dan ružičastih majica (11)