Studenti Veleučilišta u Križevcima vratili su se u Križevce iz Sjeverne Makedonije s osvojenim pokalom za ukupno 2. mjesto na ovogodišnjoj Agronomijadi.

Iva Rojnica s Veleučilišta u Križevcima kazala nam je kako je u Sjevernoj Makedoniji u pratnji bio i asistent Milan Suša. -Bili smo na “Agronomijadi 2023.”  Ohridu u Sjevernoj Makedoniji. Sportsko-poučno putovanje trajalo je 5 dana, a uz sportska natjecanja bili su organizirani kvizovi znanja i znanstveni radovi. Križevci su se iskazali u kvizovima znanja i znanstvenim radovima i ukupno smo osvojili drugo mjesto od ukupno 15 fakulteta, a sudjelovalo je 750 studenata. U stočarstvu smo osvojili 1. i 3. mjesto, u ratarstvu smo osvojili 2. mjesto i u znanstvenim radovima osvojili smo 2. i 3. mjesto. U području ekonomije smo osvojili 1. mjesto. Ukupno su se zbrajali bodovi iz sporta i znanja, a izvrsne rezultate smo postigli u dijelu znanja i znanosti.

U Ohridu smo bili mali u odnosu na druge fakultete i sveučilišta, ali o nama malima se jako lijepo pričalo i profesori s drugih fakulteta iz drugih država rekli su da Križevci mogu biti veliki primjer ostalima – istaknula je Rojnica.

studenti2

Ivana Merc, predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta u Križevcima kazala je kako su dva do tri mjeseca trajale pripreme oko odlaska u Sjevernu Makedoniju. -Pokazali smo znanje, karakter, ponašanje i vjerujem da je dekanica zadovoljna s nama – poručila je i zahvalila sponzorima Caffe baru Planet i trgovini i servisu Levak iz Križevaca.

Dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren nije krila zadovoljstvo sa sjanim rezultatom osvojenim u Ohridu. -Srce je puno ponosa, a kad se između 1000 studenata netko izdvoji i osvoji prvo ili drugo mjesto to nije čudo, jer se naši odlični rezultati ponavljaju. To je dokaz rada na Veleučilištu u Križevcima, ali i rada studenata koji ulažu u sebe i svoje znanje, njihovih profesora i voditelja. Najljepše je bilo za čuti, jer se je puno puta ponovilo ime Veleučilišta u Križevcima kao primjer znanja. Naši studenti su javno pohvaljeni za znanje i za ponašanje – kazala je dekanica i dodala kako je Studentski zbor križevačkog Veleučilišta Agronomijadu prijavio kao projekt za potpore kojeg raspisuje Studentski centar Varaždin te je dio sredstava pokriven kroz taj program.

Donosimo pojedinačne rezultate križevačkih studenata:

Kviz znanja:
Ena Benović – 1. mjesto – agroekonomija
Zlatka Kovačec – 1. mjesto – stočarstvo
Anton Berišić – 3. mjesto – stočarstvo
Ivana Merc – 2. mjesto – ratarstvo

Znanstveni radovi:
Ivon Glavak – 2. mjesto – agroekonomija
Ana Kolar – 3. mjesto – stočarstvo

studenti1visoko gospodarsko (1) visoko gospodarsko (2) visoko gospodarsko (3) visoko gospodarsko (4) visoko gospodarsko (5)