Vatrogasna zajednica grada Koprivnice održala je u petak, 19. travnja, svoju 72. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se okupili svi predsjednici, zapovjednici i tajnici gradskih DVD-ova kao i gosti iz Grada Koprivnice i prijateljskih vatrogasnih zajednica.

Skupštinu je vodio predsjednik VZG-a Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, a izvješće o radu za 2023. godinu predstavio je zapovjednik Željko Cvrtila.

Nabrojene su brojne aktivnosti koje je svako društvo lani uspješno realiziralo, kao i one koje su organizirane na razini zajednice, poput taktičko-pokaznih vježbi, obilježavanja Dana vatrogastva i slično. Poseban naglasak bio je na angažmanu 118 vatrogasaca (dobrovoljnih i profesionalnih) uz desetke vozila i utrošenih 1360 radnih sati na intervenciji obrane od poplave nakon izlijevanja rijeke Drave.

Pohvale za aktivan rad došao je i od gostiju, predstavnika vatrogasnih zajednica gradova Čakovca, Varaždina, Vrbovca i Križevaca koji su redom naglasili kako koprivnička zajednica svojim radom i kvalitetom može biti primjer drugima.

Okupljenima se obratio i Darko Palaš, predsjednik VZ koprivničko-križevačke županije koji je zahvalio svima koji su sudjelovali na obrani od poplave, a bila je to i prilika da on i zapovjednik Zvonimir Habijan Slavku Tucakoviću uruče i zahvalnicu za njegov angažman u toj najopsežnijoj intervenciji u povijesti županije.

Kao dugogodišnji prijatelji i suradnici, gosti na skupštini bili su i predstavnici Gasilske zveze Domžale. Njihov predsjednik Matjaž Korošec kazao je kako se i Slovenija lani našla na udaru poplava te izrazio nadu da do takvih situacija neće doći, niti u Sloveniji, niti u Hrvatskoj.

Uručio je i prigodne poklone Slavku Tucakoviću, Mišelu Jakšiću, dopredsjedniku VZG-a Darko Jurkoviću i predsjedniku DVD-a Koprivnica Nikolu Sočevu.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Jakšić koji je pohvalio rad VZG-a i svih DVD-a te kazao kako izvješće o radu pokazuje koliko se radilo, vježbalo, osvajalo natjecanja, nabavljala oprema i na kraju koliko je bila važna pomoć vatrogasaca u prirodnim nepogodama, u gradu, ali i šire. Dotaknuo se i skorašnjeg obilježavanja 150. godišnjice DVD-a Koprivnica koje će se krajem svibnja održati u Koprivnici, a koje će u tri dana grad pretvoriti u vatrogasno središte Hrvatske.

Okupljenima se na kraju obratio i predsjednik VZG-a Slavko Tucaković naglasivši važnost suradnje vatrogasnih zajednica sjevera Hrvatske kako bi se razmijenila iskustva na korist svih.

– Još jednom ponavljam, mi smo operativna vatrogastva i snaga naših građana i na tome ću inzistirati u svakoj prilici. Zahvaljujem Gradu Koprivnici na podršci i financijskim sredstvima koje ćemo itekako opravdati svojim radom, kao što smo radili i lani – rekao je predsjednik Tucaković.

vzg koprivnica godišnja skupština (1) vzg koprivnica godišnja skupština (3) vzg koprivnica godišnja skupština (2) vzg koprivnica godišnja skupština (4) vzg koprivnica godišnja skupština (5) vzg koprivnica godišnja skupština (8) vzg koprivnica godišnja skupština (7) vzg koprivnica godišnja skupština (9) vzg koprivnica godišnja skupština (10) vzg koprivnica godišnja skupština (11) vzg koprivnica godišnja skupština (12) vzg koprivnica godišnja skupština (13) vzg koprivnica godišnja skupština (14) vzg koprivnica godišnja skupština (15) vzg koprivnica godišnja skupština (16)