Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, 600 varaždinskih maturanata u srijedu je plesalo quadrillu i tako nastavilo tradiciju završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin organizirali su trodnevni program pod nazivom Maturantika.

Maturantika_sportski_dan 6

Nakon mimohoda maturanata gradskim središtem u ponedjeljak te sportskim danom za maturante u Parku mladih u utorak, u srijedu su na Kapucinskom trgu maturanti srednjih škola s područja Varaždinske županije plesali quadrillu.

Od 1800 maturanata plesalo ih je 600.

Maturantika_sportski_dan 8

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec izrazila je zadovoljstvo što su nakon dvije godine mogli organizirati trodnevni program za maturante.

„Maturanti su nastavili tradiciju s porukom mira i zajedništva jer svako dijete ima pravo na sretno i sigurno odrastanje, kao i školovanje. Samim time su pokazali da su iznimno bitan faktor svakog društva“, rekla je Zagorec.

Maturantika_sportski_dan 2

Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić dodala je da su maturanti u posljednje dvije godine bili zakinuti za neke aktivnosti. Poželjela im je sreću na maturi.

„Oni su bitan dio zajednice. Mi se toplo nadamo da će ta zajednica i dalje biti njihov grad Varaždin, ali ako ne, vjerujem da će ovaj duh naše zajednice, stečena znanja i iskustva prenositi bez obzira na to gdje se svijetu nalazili“, poručila je Vusić.

Maturantika_sportski_dan 1 Maturantika_sportski_dan 5 Maturantika_sportski_dan 7 Maturantika_sportski_dan 9 Maturantika_sportski_dan 10 Maturantika_sportski_dan 11 Maturantika_sportski_dan 15 Maturantika_sportski_dan 20