Autoklub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju Sigurno u školu s HAK-om.

U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maslačak i djeca prvih razreda Osnovne škole Đurđevac. Učenici osnovne škole te najstarija dobna skupina djece iz vrtića pokazali su na postavljenom poligonu, vještine upravljanja biciklom i drugim prometalima poput romobila i roli, javljaju iz gradske uprave.

DSC3876

Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine, a u cilju ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu. Tokom akcije djeci su podijeljeni promotivni materijali HAK-a: bojanke i priče o sigurnosti u prometu.

DSC3921

Podršku najmlađim sudionicima u prometu koji su isprobali poligon dali su: gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, predsjednik Autokluba Đurđevac Stjepan Tasoti, Pero Krešić iz Autokluba Đurđevac te načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček.

DSC3912

-Problem  djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka i biciklista, kao i  u svojstvu putnika u automobilu. Ova im je akcija približila niz situacija s kojima će se svakodnevno susretati na cestama, a i stekli su potrebne vještine kojima će sigurnije sudjelovati u prometu, ali i pozitivno utjecati na navike i ponašanje svojih roditelja i obitelji- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

DSC3891

Ovakvim akcijama nastoji se kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima, a akciji su se osim djece, u velikom broju odazvali i građani grada Đurđevca.

DSC3882 DSC3926 DSC3884 DSC3873 DSC3883 DSC3916 DSC3886-rotated DSC3868 DSC3939 DSC3932 DSC3935 DSC3881 DSC3896