Na 7. Virovskoj prkačijadi uručene su nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ,,Klub članova Selo”.

Zlatna povelja u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ pripala je Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, srebrna povelja u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“ Izletištu Gudan, srebrna povelja u kategoriji „Craft turizam“ OPG-u Grošek, brončana povelja u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ Bakinoj kući za odmor, a posebno priznanje za očuvanje autohtonih sorti u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Predstavnici dobitnika danas su u Virju na svečanom prijemu pred domaćim auditorijem primili nagrade, a čestitali su im župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Darko Sobota, načelnik Općine Virje Mirko Perok, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Dijana Katica koja je uvodno uputila čestitku nagrađenima.

DSC_6247

– Mislim da je red zahvaliti našim domaćinima koji su na neki način prihvatili ideju da se promocija priznanja Suncokret ruralnog turizma dogodi baš ovdje. Izlagači su se zaista potrudili da naše područje vidi jedan novi oblik turističko-sajamskog sadržaja. Upravo ovakav projekt kontinentalnom turizmu, i pet dobitnika iz naše županije, je stvarno na ponos i nadam se da ćemo i dogodine predstavljati na izboru našu županiju – kazao je župan koprivničko-križevački Darko Koren.

DSC_6228 DSC_6239 DSC_6237 DSC_6236 DSC_6233 DSC_6230