Ukupno 108 biciklista natjecalo se na prvom Granfondu Križevci 2023 koji se ove nedjelje održao u Križevcima. Biciklisti su pred sobom imali zahtjevnu trasu od 103 kilometra i više od 1250 metara nadmorske visine. Najbrži je bio Ivan Bratić iz BK Dinamo koji je utrku završio s vremenom od 2:33:28. Samo sekundu iza njega u cilj je ušao Dražen Strugar (BK Storm) dok je treće mjesto pripalo Janku Bengeru (BK Roda).

– Organizacija je bila na visokom nivou, osiguranje je bilo na svim važnim mjestima tako da čestitam organizatorima, a pošto je prvo izdanje uvijek ima mjesta za napredak. Vjerujem da će kroz godine biti više ljudi. Sviđa mi se cijeli ovaj program na gradskom trgu kao i nagrade, sve je domaće i to je uvijek lijepo vidjeti. Što se tiče utrke, išlo se jako na brda. Išli smo taktički s ekipom da se napravi filter, da ne bude nervoze u grupi. Na brdima smo se rješavali ljudi i na kraju nas je ostalo možda dvadesetak i u zadnjim smo kilometrima išli skok na skok i ja sam u zadnja tri kilometra uspio pobjeći s dvojicom i to sam riješio u sprintu – rekao je ukupni pobjednik Ivan Bratić iz BK Dinamo.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Andrea Heged (BK Maraton Beciklin). Ona je utrku završila u vremenu 2:59:17. Drugo mjesto osvojila je Zlatica Pernjak (BK Rotor Koprivnica). Treće mjesto pripalo je Tjaši Mlinarič iz Slovenije.

Pobjednica Andrea Heged također je pohvalila organizaciju utrke, zadovoljna je utrkom te je dodala da utrka nije bila preteška te je obećala da će doći i iduće godine.

Organizatore iz Križevačke udruge biciklista (KUB) poslužilo je lijepo vrijeme, a za svoj su trud nagrađeni dolaskom velikog broja natjecatelja iz raznih dijelova Hrvatske, a utrka je privukla i bicikliste iz Slovenije. Natjecatelji su dobili bogati startni paket dok su ukupni pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji dobili i novčane nagrade. Nagrade su natjecateljima dodijelili zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak te organizatori iz KUB-a.

– Zahvaljujemo se Gradu Križevcima i općini Sveti Petar Orehovec na velikoj pomoći i potpori u organizaciji ove utrke. Veliko hvala i općinama Visoko, Breznica, Breznički Hum te gradu Novi Marof koji su nam izašli u susret i pomogli. Veliko hvala i PP Križevci te svim vatrogascima koji su osiguravali kritična mjesta na ruti – poručili su organizatori.

Pobjednici po kategorijama:

Ukupni pobjednik (M)
Ivan Bratić
Dražen Strugar
Janko Benger

Ukupna pobjednica (Ž)
Andrea Heged
Zlatica Pernjak
Tjaša Mlinarič

Sport
Ivan Grener
Ivor Petrovečki
Aleksandar Radunović

Veterani A
Ivan Bratić
Dražen Strugar
Janko Benger

Veterani B
Ivan Mihočinec
Miroslav Pasarić
Mario Alimović

Veterani C
Vladimir Fumić
Robert Sonora
Petar Torre

grafondo grafondo1 grafondo2 grafondo3 grafondo4 grafondo5 grafondo6