Udruga invalida Koprivničko-križevačka županije u četvrtak je u Koprivnici svečanom sjednicom i prigodnim druženjem članova, partnera i prijatelja Udruge proslavila 40 godina uspješnog rada. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek i pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, a ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_4

Uzvanicima se uvodno obratio predsjednik Udruge Miroslav Mačković koji je zahvalio Županiji, Gradu i svim podupirateljima te naglasio kako je sretan što Udruga kvalitetno surađuje sa svima te uspijeva ostvarivati potrebe osobe s invaliditetom.

„Otvoreni smo prema svim dionicima i cijeloj zajednici te pokušavamo maksimalno izboriti se za svoja prava uz veliku pomoć jedinica regionalne i lokalne samouprave. Velik obol daju i volonteri i članovi udruge koji sudjeluju u pripremi projekata, nastojimo osigurati sredstva za naše potrebe i bez pomoći svih vas ne bismo to mogli sami učiniti. Nije lako voditi Udrugu, mnogo je izazova, no zajedničkim snagama možemo učiniti mnogo. Veliko hvala svim članovima, bivšim predsjednicima, partnerima i prijateljima te svima koji su nam na usluzi“, poručio je Mačković.

Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_22

Prigodnim riječima obratio se i župan Koren koji je čestitao velik jubilej.

„Ovo je velika obljetnica i znamo koliko je truda bilo potrebno uložiti da Udruga funkcionira stabilno, ovako dugotrajno i uspješno. Čestitamo vam na tome što okupljate ljude u potrebi, posebno volonterima koji se nesebično daju u ljubavi i zajedništvu te pomažu vam učinit život lakšim. Županija je oduvijek bila pouzdan partner i zalagala se za društvenu inkluziju, a tako ćemo i nastaviti. U nama imate iskrene prijatelje i podršku“, kazao je župan Koren.

Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_26

Prigodnim govorima obratili su se i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, osnivač Udruge Šefko Bajgarić, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Jozefina Kranjčec, predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić te predsjednik Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize Ivica Bašić.

Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_24 Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_8 Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_1 Udruga_invalida_KKŽ_-_40_godina_5