U prostorijama Županijske uprave danas je održan prijem za članice ŠRK Koprivnica koje su kao članice hrvatske reprezentacije ostvarile sjajne rezultate i osvojile prvo mjesto na 29. Svjetskom ribolovnom prvenstvu za žene koje je održano u Apatinu u Republici Srbiji. Ispred Koprivničko-križevačke županije natjecateljice Sanju Oreški i Tatjanu Štajduhar primili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek i predsjednik Zajednice sportova KKŽ Stanislav Lovković.

ribolovke_lk (2)

Zamjenik Ljubić je čestitao natjecateljicama koje su osvojile naslov svjetskih prvakinja s čak 24 bodova prednosti u odnosu na najveće konkurentice iz Italije.

„Ovo je izniman uspjeh, hvala vam što ste nas učinile ponosnim te što ste na najbolji način promovirale ribolov kao sportsku disciplinu, ali i našu Županiju. Naše vodno bogatstvo privlači brojne ribolovce, a obzirom na dugu tradiciju ribolovstva u našem kraju, Županija već godinama kroz Zajednicu sportova KKŽ podržava rad klubova i udruga te je pokrovitelj ribolovnih natjecanja na našem području. Drago nam je što su se vaš trud, zalaganje i vještine isplatile ovim sjajnim uspjehom. I dalje ćemo vam biti podrška“, poručio je Ljubić.

ribolovke_lk (4)

Čestitku natjecateljicama, trenerima te predsjedniku Županijskog ribolovnog saveza Ivan Petaku uputio je i predsjednik Lovković koji je poželio još mnogo odličnih rezultata te kazao kao će Zajednica biti kao i do sada na raspolaganju za sve potrebe.

ribolovke_lk (8)

Zahvalu Županiji na pomoći i podršci su uputile i natjecateljice Oreški i Štajduhar koje su istaknule kako je glavni razlog dominacije nad glavnim protivnicima bila velika želja i dugotrajan trening te dobra priprema na jezerima Šoderica i Jegeniš.
Trener Darko Oreški, uz kojeg je bio i Želimir Kolarić, je dodao kako su natjecateljice bile u sjajnom ritmu te su uz veliki napor i koncentraciju postigle nevjerojatne rezultate i ulove pa se na natjecanju događalo da pojedinačno imaju i po tri ulova unutar sat vremena što je iznimno teško.
Na kraju prijema se obratio i predsjednik Petak koji je kazao bez podrške Županije i Zajednice te kvalitetnog rada u klubu ne bi bilo ovakvog svjetskog rezultata. U ogromnoj konkurencije bili smo bolji od reprezentacije domaćina i Italije što nije mala stvar, ovi su rezultati potvrda naše kvalitete te da smo opravdali sva ulaganja, vjerujem da ćemo i dalje imati odlične rezultate, zaključio je Petak.

ribolovke_lk (3) ribolovke_lk (5) ribolovke_lk (6) ribolovke_lk (7)  ribolovke_lk (9) ribolovke_lk (10) ribolovke_lk (11) ribolovke_lk (1)