U Križevcima su u tijeku brojna događanja za djecu i roditelje u sklopu još jednog Dječjeg tjedna kojeg organizira Koordinacijski odbor akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Tako će se danas, u 19,00 sati u Kinu Križevci održati predavanje jednog od najpoznatijih TikTokera Marina Rončevića koji će govoriti kako izgleda život jednog TikTokera, što stoji iza velikog broja pratitelja, te koje su prednosti i mane. Predavanje je namijenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola.

djecji tjedan krizevci (10)

S obzirom da je krenula nova školska godina, nije naodmet podsjetiti djecu kako sudjelovati u prometu pa će se stoga u sutra s početkom u 12,00 sati u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici održati predstava Mak teatra „Prvi koraci u prometu“. Predstava je namijenjena učenicima prvih i drugih razreda križevačkih osnovnih škola, a pokrovitelj ove predstave je tvrtka Jorge pirotehnika d.o.o.

djecji tjedan krizevci (9)

Je li moguće da dijete posluša bez vikanja? Hoću li biti popustljiv roditelj ako ne kažnjavam svoje dijete? Što znači biti dosljedan u odgoju? Kako djetetu postaviti granice, a da ga pritom poštujem, uvažavam i njegujem međusobno povjerenje? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će Ines Martinović, magistra primarnog obrazovanja, majka dvogodišnje djevojčice, vlasnica obrta za poduku i savjetovanje te Instagram i TikTok profila – Ines – odgoj i roditeljstvo kroz predavanje koje će se održati u petak, u 17,30 sati u Kinu Križevci.

djecji tjedan krizevci (8)

Subota, 8. listopada započet će sportskim programom koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. U 10,00 sati počinje tradicionalno natjecanje Najbolji tim u gradu u kojem jedan tim roditelj-dijete odmjerava svoje snage s drugim takvim timovima. U 10,30 sati kreće jedan novi program, a to je utrka beba u puzanju.

djecji tjedan krizevci (7)

Natjecanje će se održati u dvije kategorije, djeca do 12 mjeseci i djeca od 12 do 16 mjeseci starosti. Pozivamo sve roditelje i njihovu djecu da se priključe ovim zabavnim sportskim događanjima, a nagrade za one najbolje osigurala je tvrtka KTC d.d. Svi zainteresirani mogu se prijaviti unaprijed ili pak potražiti dodatne informacije na [email protected] ili na broj mobitela 0911720967. Medijski pokrovitelj ovih sportskih događanja je Televizija Križevci, a organizatori su Grad Križevci, Zajednica sportskih udruga Križevci i Društvo športske rekreacije Križevci.

djecji tjedan krizevci (6)

Nakon sportskih natjecanja, u Klubu kulture u subotu od 14,30 pa do 17,30 sati održat će se radionice u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. i Udruge Cirkulture u sklopu Hoop dana, a na kojima će sudionici saznati sve o povijesti hula hoopa i hula hoop događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Subota će završiti Gala showom koji počinje u 19,30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma, a na kojem će posjetitelji moći uživati u zabavnim i očaravajućim cirkuskim točkama domaćih umjetnika i gošće iz Italije.

djecji tjedan krizevci (5)

Zadnji dan Dječjeg tjedna, u nedjelju, 9. listopada s počekom u 15 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma održat će se Mađioničarska predstava najpoznatijeg hrvatskog mađioničara Vladimira Štimca. Tom prigodom i djecu, ali i roditelje očekuje puno osmijeha, trikova i radosti.

djecji tjedan krizevci (4) djecji tjedan krizevci (3) djecji tjedan krizevci (2) djecji tjedan krizevci (1)