Božićni blagdani svakim su danom sve bliže, a posebna atmosfera koju donose već se pomalo počinje osjećati. Tradicionalno ukrašavanje trgova i ulica već je počelo te je tako dio lampica i ukrasa stiglo u središte grada kako bi i on zasjao u punom sjaju nadolazećih blagdana.

Pored utvrde Stari grad i na Trgu sv. Jurja postavljaju se borovi i ukrasi, okićeni su kružni tokovi, a ispred Crkve sv. Jurja za paljenje prve adventske svijeće kojom započinje još jedna manifestacija Adventa u Đurđevcu spreman je i adventski vijenac.

advent đurđevac (3)

U izradi blagdanskih ukrasa pod vodstvom Ive Rođak i kićenju grada ove godine sudjelovali su djelatnici i volonteri Grada Đurđevca, Komunalnih usluga, Turističke zajednice, djelatnici na javnim radovima, likovna skupina Osnovne škole Đurđevac pod vodstvom Zorana Vidakovića, Udruga A – je to Art Podravina, Udruga žena Grada Đurđevca te članovi Udruge Sveti Juraj.

advent đurđevac (5)

Velika zahvala svima koji su za blagdansko ukrašavanje grada donirali borove, a borove su ove godine donirali obitelj Šubara, Vinković, Rončević, Fusić, Švaco, Fucak, Matkov i Plemenčić iz Đurđevca te obitelj Gregar iz Virja.

advent đurđevac (1) advent đurđevac (11) advent đurđevac (10) advent đurđevac (9) advent đurđevac (8) advent đurđevac (7) advent đurđevac (4) advent đurđevac (2)