U Svetom Petru Orehovcu, 18. lipnja, održana je 24. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora. Organizator smotre bila je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini smotre članovi  KUD-a „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec.

Smotra se održala pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a medijski su je popratili lokalni mediji.

U ime Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, sve prisutne  sudionike i posjetitelje pozdravila je Nada Šešić. Pohvalila je dolazak grupa na smotru te istaknula da se ne moramo brinuti za opstanak kulturnog amaterizma zbog svih vrijednih i talentiranih ljudi koji čuvaju kulturnu baštinu i promoviraju svoja mjesta, Općine i Županiju unutar i izvan granica Hrvatske.

Načelniku Općine, Franji Poljaku i domaćinima iz Svetog Petra Orehovca zahvalila je na domaćinstvu, sudionicima zaželjela uspješan nastup i otvorila Smotru.

U programu je sudjelovalo 250  plesača i svirača iz 9 udruga, a sudjelovali su:

KUD „Petar Preradović“-Đurđevac, KUD „Rudar“ -Glogovac,   KUD „Prigorje“- Križevci,

DIF Koprivnički Ivanec,   KUD „Srce“- Koprivnica,  KUD „Tomislav“ -Sveti  Ivan Žabno,

KUD „Prigorec“- Sveti Petar  Orehovec,  HFD „Sesvečice“ -Podravske Sesvete i Udruga „Prekodravski zvon“ -Gola .

Odlukom Prosudbene komisije Hrvatskog sabora kulture, dr.sc. Tvrtko Zebec, Zrinka Posavec  i Vesna Peršić Kovač,  županiju će 27. kolovoza 2022. na 29. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji predstavljati KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca u kategoriji koreografiranog folklora i KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec  u kategoriji izvornog folklora.

Na 57. Vinkovačkim jesenima 18. rujna, županiju će predstavljati KUD „Prigorje“- Križevci, a predstavnik županije za sudjelovanje na 56. Đakovačkim vezovima Selektori nije odabran.

IMG_0736 IMG_0741 IMG_0747 IMG_0755 IMG_0757 IMG_0766 IMG_0776 IMG_0783 IMG_0803 IMG_0886 IMG_0892 IMG_0919