U požaru gospodarskog objekta izgorjelo je oko 2000 kokoši nesilica. Kako je izvijestila policijska uprava sisačko-moslavačka, u subotu ujutro, oko 7.30 sati, u mjestu Brinjani na području Kutine, došlo je do požara na farmi kokoši nesilica.

Na mjestu događaja policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid kojim je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama.

požar farme nesilica (12)

Požar se proširio na gorivi materijal, a potom i na cijeli objekt koji je gotovo u potpunosti izgorio. U požaru je izgorjelo oko 2000 kokoši nesilica i oprema za proizvodnju jaja. Požar su ugasili pripadnici vatrogasne postrojbe Kutine.

požar farme nesilica (2)

Materijalnu štetu vlasnik procjenjuje na oko 750.000 kuna, a policija će o ovom događaju Općinskom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće.

požar farme nesilica (3) požar farme nesilica (11) požar farme nesilica (10) požar farme nesilica (9) požar farme nesilica (8) požar farme nesilica (7) požar farme nesilica (6) požar farme nesilica (5) požar farme nesilica (4)