Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž sudjeluje u Šibeniku na „Danima regionalnog razvoja i EU fondova“. Ovogodišnja konferencija u znaku je desetogodišnjice hrvatskog članstva u Europskoj uniji i isto toliko godina korištenja europskih fondova. Na susretima se stoga najviše govori o uspješnosti povlačenja sredstava iz europskih fondova, o tome kako su utjecali na razvoj Hrvatske, posebice njenih regija.

Iz ruku predsjednika Vlade RH Andrije Plenkovića i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, zamjenica Ostriž primila je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava tehničke pomoći ITU mehanizma 2021. – 2027. za grad Koprivnicu u iznosu od 360.000,00 eura.

Isto tako, potpisan je Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru ITU mehanizma 2021. – 2027. u vrijednosti od 18 milijuna eura za četiri projekta – Sigurno povezani, Unapređenje sustava javnog prijevoza na urbanom području Koprivnica, Znanstveno – inovacijski park Koprivnica i Građenje i opremanje kompleksa tržnice i polivalentnog centra.

ITU_Sibeki_zamjenica_Ostriz_04 ITU_Sibeki_zamjenica_Ostriz_03 ITU_Sibeki_zamjenica_Ostriz_02