Danas je u Sisku, u sklopu sastanka Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina, održana svečanost dodjele ugovora iz Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma i sporta, ugovora o privremenom sufinanciranju sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2024. godini te ugovora Ministarstva regionalnog razvoja.

Kzz PiŠkornica 2 Copy 800x800 Equal

Dodjeli ugovora vrijednog 67.822,86 eura je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren kojem je ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio ugovor za projekt „Razvoj javne turističke infrastrukture u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Riječ je o projektu izgradnje dvije stanice za servis bicikala i odmorišta za bicikliste na ruti Koprivnica-Križevci koja se spaja na biciklističku stazu Eurovelo 13 i to na biciklističkim rutama Jezerska staza Čabraji i Biciklom oko Kalnika. Uz Koprivničko-križevačku županiju partner na ovom turističkom projektu su Grad Križevci.

Važno je istaknuti da je završena formalna procedura privremenog sufinanciranja projekta RCGO Piškornica u 2024. godini te je danas u sklopu dodjele ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan i Ugovor o privremenom sufinanciranju projekta sredstvima kapitalne pomoći temeljem kojeg će Fond projekt sufinancirati s 1.6 milijuna eura. Tome treba pridodati i 5.6 milijuna eura koji su osigurani kroz nedavno potpisan tripartitni Ugovor o privremenom sufinanciranju projekta u 2024. godini s Ministarstvom zaštite okoliša i zelene tranzicije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dodjeli ugovora su prisustvovali potpisnici, direktoru Mladenu Ružman, ministrica Marija Vučković te direktor Fonda Luka Balen te ministar Šime Erlić i župani Darko Koren, Ađelko Stričak, Željko Kolar i Matija Posavec.

Kzz PiŠkornica Copy 800x800 Equal

Dodajmo kako su u sklopu svečanosti dodijeljeni i ugovori o financiranju iz „Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije“ za područje Sisačko-moslavačke županije.