Učenici i učitelji Osnovne škole Gola dobili su još bolje uvjete za kvalitetan rad i boravak u školi nakon što je uspješno završen projekt rekonstrukcije i dogradnje školske kuhinje i zbornice.

Svečanom otvorenju prisustvovali su župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te pročelnice Melita Ivančić, Ana Mušlek i Maja Blažek.

gola škola (6)

Ravnateljica škole Violeta Pranjić zahvalila je Županiji na podršci u projektu ukupne vrijednosti 620 tisuća kuna, od čega je Koprivničko-križevačka županija sudjelovala sufinancirajući radove i nabavku dijela opreme kuhinje s 330.000 kuna.

Čestitkama se priključio i načelnik Općine Stjepan Milinković koji je kazao kako su suradnja i prijateljstvo Općine i Županije na najvišoj razini, a sve za dobrobit svih stanovnika koji žive na području općine.

gola škola (13)

Zajedništvo i odličnu dugogodišnju suradnju s Općinom u prigodnom govoru naglasio je i župan te dodao kako se po pitanju podizanja standarda i stvaranja najboljih uvjeta za učenike i nastavnike u Goli svih ovih godina učinilo mnogo.

Podsjetio je na izgradnju školske sportske dvorane te ostale projekte koji su u sinergiji s Općinom omogućili bolji život stanovnicima.

gola škola (9)

„Hvala načelniku Milinkoviću na kvalitetnoj i konstruktivnoj suradnji, na zajedništvu koje smo stvorili radom. Županija brine da osigura najbolje uvjete za školarce, kontinuirano brinemo o ravnomjernom razvoju, dostupnosti i kvaliteti obrazovanja u svim područjima županije i jako mi je drago da je Općina Gola pravi primjer jedinice lokalne samouprave koja ulaže znatna sredstva u obrazovanje. Vrata Županije su vam uvijek otvorena za buduće projekte, vjerujem da ćemo učiniti još mnogo kako bi ova djeca koja će sutra biti nositelji društva ostali živjeti u svojem kraju“, istaknuo je župan te nakon toga i svečano otvorio nove prostore škole.

gola škola (12)

Nakon otvorenja, župan je sa suradnicima obišao školu te razgledao i školski vrt koji učenici obrađuju sa svojim mentorima. Podsjetimo, Područna škola Otočka, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Gola, u ožujku ove godine je osvojila prvo mjesto na natjecanju „Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske za sezonu 2020./2021.“ u kategoriji najljepših školskih vrtova područnih škola.

gola škola (10)

Posjet općini Gola iskorišten je i za susret s djelatnicima ambulanti obiteljske i dentalne medicine koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Ravnateljica Mirjana Hanžeković je predstavila rad ambulanti te Županiji zahvalila na pomoći koja u kontinuitetu ulaže značajna sredstva kako bi zdravstveni sustav bio jednako dostupan za sve stanovnike županije.

gola škola (1) gola škola (11) gola škola (10) gola škola (8) gola škola (5) gola škola (4) gola škola (3) gola škola (2)